Skip to content
Alegeri Politică

Sociologul Alfred Bulai știe cine l-ar putea învinge pe Iohannis la prezidențiale. Nu e nici Dragnea, nici Tăriceanu

stirilekanald.ro

Directorul Departamentului Sociologie din cadrul Facultatății de Științe Politice București, Alfred Bulai, consideră că actualul președinte al României, Klaus Iohannis, nu va avea emoții în lupta pentru al doilea mandat, dacă principalii oponenți vor fi Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Sociologul avansează, însă, o posibilă candidatură-surpriză, care i-ar putea încurca planurile lui Iohannis.

”Lumea este, în general, dezamăgită de Klaus Iohannis. Îi reproșează, și pe bună dreptate, că a fost moale, cu reacții târzii sau lipsă, că nu a livrat ce a promis. Dar, în comparație cu ceilalți competitori, mă refer la Dragnea și Tăriceanu, Iohannis pare bun fără să facă nimic special.  

Există o ură puternică față de Dragnea în România, iar Tăriceanu nu are atât de mulți fani și nici partidul său nu are infrastructura necesară pentru a învinge”, a declarat Alfred Bulai pentru PSnews.

Candidatul-surpriză

Profesorul universitar crede, însă, că am putea asista la o surpriză la prezidențialele de la sfârșitul acestui an.

”Dacă partidul lui Ponta, Pro România, reușește să facă un scor bun la europarlamentare, adică spre 10%, ar putea deveni un jucător important în jocul electoral la prezidențiale, dar și la parlamentarele de anul viitor.

După mine, dacă acest lucru e va întâmpla, am putea avea parte de un candidat – surpriză cu șanse reale de a câștiga președinția. Și nu mă refer la Victor Ponta, ci la Corina Crețu. Tocmai pentru că nu se gândește nimeni la ea, nu o ia nimeni în calcul, iar acest lucru e un avantaj.

În plus, s-a lepădat de Satana (și-a dat demisia din PSD și s-a înscris în Pro România – n.r.), exact ca Sorin Oprescu când a câștigat Primăria Capitalei, și vine de la Bruxelles, deci nu s-a murdărit în politica dâmbovițeană.

Cred în acest gen de suprize, pentru că românii nu prea sunt de dreapta, sunt mai degrabă de stânga, dar urăsc PSD-ul. Iar Corina Crețu ar putea fi o variantă de stânga”, a mai spus Alfred Bulai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *