Skip to content
Politică

Sociologul Barbu Mateescu analizează TĂCEREA lui Dragnea: Un plan de comunicare EȘUAT? EXCLUSIV

Cotidianul
" "

În exclusivitate pentru PSnews.ro, sociologul Barbu Mateescu analizează degringolada comunicațională a PSD, instaurată abrupt, chiar după gravele violențe comise de Jandarmeria Română, vineri, în Piața Victoriei, când au fost gazați în masă peste 100.000 de români, în timp ce alte sute au fost izbite cu pulanele și călcate în picioare la propriu.

De asemenea, Barbu Mateescu trece în revistă eventualele motive care ar putea explica, într-un fel sau altul, asurzitoarea tăcere a lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi. Vă prezentăm declarațiile sociologului.

Un plan de comunicare eșuat?

”Fac mențiunea că, așa cum observăm cu toții, lucrurile se mișcă cu o rapiditate foarte mare și există posibilitatea ca ceea ce spun să se dovedească a nu fi întocmai așa, după doar patru ore. Există posibilitatea ca apelul lansat de Ecaterina Andronescu să capete un efect important în următoarele 24 de ore, sau, dimpotrivă, poate rămâne fără nici cea mai mică urmare. Impresia mea este că PSD are o mare, mare problemă de comunicare, că avea pregătită o partitură, o strategie, dar că s-a întâmplat ceva și nu a mai pus-o în aplicare. E ca și cum a fost aruncată o minge în aer și nimeni nu a mai lovit-o cu racheta. La o primă vedere, după violențele de vineri din Piața Victoriei, PSD a ratat un tempo, a ratat un pas și nu a mai pus în aplicare un plan de comunicare publică. E ca la box: vezi cum se clatină luptătorul, dar încă nu cunoști adevărata amploare a loviturii. Cineva care lucrează pe comunicare ar putea interpreta mai bine decât mine aceste aspecte, care, sunt convins, au o poveste a lor, o poveste pe care încă nu o cunoaștem.  

Posibile motivații

De altfel, având în vedere toate câte s-au întâmplat de vineri până în prezent, este cât se poate de clar că nu trăim pe partitura dorită de PSD. Ceva nu este cum trebuie să fie din punctul de vedere al comunicării. Liviu Dragnea și liderii partidului preferă să tacă și stau departe de presă. Încă nu știm dacă violențele de vineri îndreptate împotriva diasporei și a protestatarilor pașnici au avut un impact în filialele PSD, impact care să ajungă până la conducerea partidului. De asemenea, se poate ca tăcerea să fie cauzată și de durele reacții externe. Pe de altă parte, după cum știți, niște cetățeni israelieni aflați în vizită la București au fost bătuți de jandarmi. Era ultimul lucru de care mai avea nevoie Liviu Dragnea, mai ales că se lăuda cu bunele sale relații cu Israelul”, a declarat Barbu Mateescu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *