Skip to content
Politică

Sociologul Barbu Mateescu, despre demiterea Guvernului: „Dezintegrarea la nivel parlamentar a fost ieșită din comun”

Prăbuşirea Guvernului condus de premierul Viorica Dăncilă în urma moţiunii de cenzură, votată joi în Parlament poate fi explicată prin dezintegrarea PSD la nivel parlamentar, în condiţiile în care partidul de guvernământ s-a bucurat iniţial de un avantaj potenţial de 129 de parlamentari faţă de opoziţie, este de părere sociologul Barbu Mateescu.

PSD și ALDE aveau în urma parlamentarelor 250 de parlamentari. Opoziția (PNL, USR, PMP) 168. Avantajul puterii era de 82 (!) de parlamentari. Adică 17 peste majoritatea simplă chiar dacă nu se cerea ajutorul UDMR sau minorităților naționale. Dacă se cerea ajutorul și-l dădeau, mai furnizau încă 47 de voturi. Deci avantaj potențial total 129 parlamentari față de opoziție. Dezintegrarea la nivel parlamentar a fost ieșită din comun. Să fii la putere și să pierzi un avantaj de 80-130 de parlamentari e extrem de rar în România, în special în cazul unei guvernări PSD. (Și fără o criză economică imensă și evidentă), a scris sociologul Barbu Mateescu pe Facebook, informează b1.ro.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a trecut. Opoziția a reușit să strângă peste 233 de voturi, atât cât era necesar ca demersul să fie un succes.

238 de parlamentari au votat pentru căderea Guvernului Dăncilă. Alte cinci voturi au fost contra moțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *