Skip to content
Alegeri Politică

Sociologul Bruno Ștefan anunță DEZASTRUL pentru PSD: Urmează un tsunami cum nu a mai văzut România de multă vreme!

Facebook

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a precizat în exclusivitate pentru PSnews.ro că președintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidențiale, va câștiga cu un scor zdrobitor de peste 67%, fără voturile din diaspora. „Cu voturile din diaspora ne vom trezi cu Klaus Iohannis la 74%”, spune sociologul.

De cealaltă parte, președintele Biroului de Cercetări Sociale susține că urmează un tsunami în PSD cum nu a mai văzut România de multă vreme. În opinia sociologului, PSD va deveni un partid marginal.

„Nu cred că o să fie surprize în turul 2. Nu au fost surprize nici în turul 1. Klaus Iohannis va câștiga zdrobitor astăzi. Scorul nu va fi deloc strâns. Iohannis va lua cel mai puțin 67%, dar este posibil să se ducă și peste 70%, fără voturile din diaspora. Cu voturile din diaspora ne vom trezi cu Klaus Iohannis la 74%. Vă dați seama ce victorie? Doar când a fost Iliescu a mai fost așa.

Asta înseamnă că urmează un tsunami în PSD cum nu a mai văzut România de multă vreme. Eu sunt convins de lucrul acesta. Sunt convins că PSD nu va mai lua nici 15% la alegerile locale. Va deveni un partid marginal și vor apărea mai multe partide de stânga. Până în ianuarie o să-l vedeți și Cumpănașu stimulat să își facă partid și Mircea Diaconu o să își facă propriul partid. O să mai apară partide de stânga ca să treacă PSD într-un partid marginal, extremist, ceva în genul PRM, și va rămâne la 10%. Eu sunt convins de acest lucru. Nu au încotro. Gândiți-vă că acum actualii guvernații o să scoată la iveală tot felul de mizerii ale fostei guvernări”, a declarat Bruno Ștefan pentru PSnews.ro

Ziua în care se decide președintele României pentru următorii 5 ani

Votarea în ţară are loc duminică, 24 noiembrie, între orele 7:00 şi 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare. Cetăţenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.

Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării – ştampilă cu menţiunea „VOTAT”, buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

În al doilea tur al alegerilor prezidenţiale se înfruntă preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, candidatul susţinut de PNL, şi Viorica Dăncilă, candidatul PSD. În primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 10 noiembrie, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 22,26%, conform rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Central (BEC).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *