Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan anunță o prăbușire a PNL în sondaje: Fenomenul Rareș Bogdan s-a fâsâit

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, invitat luni la ”Puterea Știrilor”, a vorbit despre cum se prezintă partidele înainte de alegerile europarlamentare.

Astfel, potrivit sociologului, care a analizat ultimele măsurători, partidul condus de Ludovic Orban suferă o prăbușire vizibilă în sondaje, iar unul dintre motive este dat de faptul că ”fenomenul Rareș Bogdan s-a fâsâit”.

Totodată, Bruno Ștefan este de părere că până la alegeri PNL va mai scădea.

Cea mai urâtă cădere pe partea dreaptă se întâmplă la PNL. PNL, la începutul anului a avut un electorat de 22-23%. Vine Rareș Bogdan și țâșnește la 31,5%. Creșterea a fost spectaculoasă. Luna trecută s-a prăbușit la 25%. Fenomenul Rareș Bogdan s-a fâsâit(…). PNL a mers cu o figură nouă dinafara politicii, a crescut, dar nu a întărit-o. A lăsat doar votul de conștiință. Nu a venit ulterior să îl capteze cu ceva. Rareș Bogdan a venit cu un mesaj îndreptat nu spre electoratul PSD, ci spre electoratul USR-PLUS (…)

Acum, fenomenul Rareș Bogdan s-a fâsâit, tocmai pentru că nu s-a adresat acestui segment pentru care cumva el a fost proiectat – el trebuia să convingă tinerii din mediile urbane că el duce lupta împotriva corupției și împotriva PSD. El a rămas doar cu „împotriva PSD” și nimic. Nu a venit cu ceea ce mai era ca zestre a USR: tema corupției, care îi zgândăre atât de mult pe tineri. În momentul acela, sătui să vadă ”Jos PSD”, s-au întors acum la USR-PLUS. Eu mă aștept ca PNL să mai scadă pentru că dezamăgirea în rândul tinerilor este mare, față de sondajul când erau la 31%, și atitudinea față de Rareș Bogdan – care era atât de mare – el a căpătat un capital negativ mai mare decât se aștepta să îl aibă”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

 

3 comentarii la “Sociologul Bruno Ștefan anunță o prăbușire a PNL în sondaje: Fenomenul Rareș Bogdan s-a fâsâit

  1. Corect ! Nici nu putea ..”sa tina” ! De sacuristi si acoperiti s-a cam saturat lumea…! Indiferent de cat de vocali sunt in a „zbiera la aer” !

  2. Raresicu propulsat de nationalismul cu fata la est nu avea cum să fie un catalizator de mulțimi.. cand al lucrat pt un cilorus notoriu care se autointituleaza analist

  3. Are dreptate.rares Bogdan a venit cu furia antiPSd dar cam atat . Nu a adus si ceva nou in plan doctrinar ca sa capaciteze. Electoratul de tip nou s-a dus la USR-PLUS pentru simplul motiv ca era altceva, altceva fata de vechiturile PNL si PSD partide responsabile de dezastru si inapoierea economica a Romaniei. PNL este condamnat la disparitie. rares Bogdan s-a fasait si pleaca la Bruxelles unde nu este cunoscut si va deveni un anonim. Rares Bogdan nu mai poate ajuta PNL mai mult de atat. Nu are idei noi nu poate crea o doctrina noua.Este un ziarist care striga tare si atat.Vom face si vom drege nu mai merge ca program.Sunt satui romanii de minciuni.USR_PLUS are o mare sansa sa ia si prezidentialele si parlamentarele pentru simplul motiv ca sunt partide noi si publicul doreste ceva nou in politica. S-a demonstrat ca a facut 25% si un candidat gen Barna are sanse mari la presedentie in defavoare lui Johannis care zice lumea ” nu a facut nimic” .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *