Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan arată cum se prezintă PRO România înainte de alegeri: diferențe MAJORE la intenția de vot

youtube.com

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a fost invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit despre cum poziționează ultimele măsurători partidele politice înainte de alegerile europarlamentare.

Astfel, sociologul a precizat că PRO România, partidul condus de Victor Ponta, are electoratul cel mai volatil, acesta obținând în măsurători între 6% și 8.9%, în funcție de întrebări.

Deși liderii au o simpatie foarte mare – Corina Crețu este cel mai simpatizat candidat din România la alegerile europarlamentare, iar Ponta are un capital de încredere acceptabil -, zestrea de simpatie cu care pleacă ei nu se transformă în voturi așa cum s-a transformat la începutul campaniei, când PRO România era undeva la 10%. ALDE la fel, era undeva între 9-10%. PRO România are electoratul cel mai volatil.

În același sondaj, când pun întrebarea <<Cu ce partid votați?>> și las doar partidul, obțin un scor la fiecare. Când pun întrebarea <<Cu ce partid votați ținând cont că primul pe listă este ăsta?>>, obțin un alt scor. <<Cu ce partid votați ținând cont că lista este următoarea?>>, obțin al scor.

Dacă la unele partide diferențele sunt foarte mici, PRO România are electoratul cel mai volatil. Văzându-i pe listă, mulți tind să spună DA și scorul să ajungă la maximum 8.9% în măsurătoarea mea.

În partea cea mai scăzută, PRO România este la 6 și ceva la sută. Aceasta este diferența cea mai mare pe care, într-un sondaj cu diferite tipuri de măsurare a intenției de vot, o obține un partid. Prea mare diferența. Aici am cel mai mare dubiu care este scorul”, a declarat sociologul la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *