Skip to content
Politică

Sociologul Bruno Ștefan arată cum va crește PNL în sondaje după ”Revoluția din Modrogan”: Va avea o locomotivă puternică!

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a vorbit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre cum se prezintă marile partide la 9 zile după alegerile europarlamentare.

Primul partid care a intrat în atenția sociologului este Partidul Național Liberal (PNL), formațiune politică la conducerea căreia este Ludovic Orban. Astfel, PNL, potrivit sociologului, „face în sfârșit prima mișcare deșteaptă”, prin reforma aplicată filialelor liberale din Capitală. Președintele Biroului de Cercetări Sociale atrage atenția că imaginea că Bucureștiul nu mai dă lideri naționali „a tras în jos partidul mereu, de mulți ani”.

„PNL face în sfârșit prima mișcare deșteaptă în ceea ce înseamnă structurile. A obținut un scor mic din cauza Bucureștiului. Din 1990 până prin 2000 și ceva, tonul dreptei a fost dat de București. Bucureștiul era un pol al dreptei. Imaginea că Bucureștiul nu mai dă lideri naționali a tras în jos partidul mereu, de mulți ani. Orban a pornit o schimbare, deși a încercat de mai multe ori să demită pe câțiva din fruntea organizațiilor locale. Nu știu dacă bună sau rea, dar partidul mergea gripat în București. Cum vedea țara Bucureștiul era o dezamăgire totală cu efecte negative în multe localități. <<Păi dacă Bucureștiul merge prost, atunci eu voi fi categoric bine>>, spunea ăla din Buzău, Teleorman. Și atunci nu exista o mașină care să bage în viteza a cincea. Acum e posibil să meargă.

PNL a arătat în sondaje că a avut șanse. Când a venit Rareș Bogdan, la început ajunsese la 31%, apoi a tot căzut. Șansele erau, mașina nu era potrivită pentru creștere. Acum are mașinărie. Va avea o locomotivă puternică: Iohannis. Locomotiva aia a tras acum tare și dacă mașinăria se pune bine în funcțiune, va crește și ea”, a declarat sociologul Bruno Ștefan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *