Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan aruncă BOMBA: Iohannis este marele perdant al turului 1 la prezidențiale

Facebook/Bruno Ștefan

Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a declarat la ”Puterea Știrilor” că principalul perdant al turului întâi la alegerile prezidențiale este Klaus Iohannis, deoarece a pornit după alegerile europarlamentare de la un scor de 43 %, conform măsurătorilor făcute de BCS, apoi cu o lună înainte de alegeri ajunsese la 40% și a luat la scrutin doar 36%.

„Vă spun că măsurătorile mele s-au confirmat, cumva, la toate ciclurile electorale. El a pierdut pe campania pe care USR a făcut-o, de acuzare, la fel ca Theodor Paleologu și Kelemen Hunor, iar în această campanie candidații creștin democrați au pierdut, candidații social democrați au câștigat”, a spus sociologul Bruno Ștefan.

" "

În bazinul alegătorilor USR, părea că cel care se luptă mai bine cu PSD este Klaus Iohannis și nu Dan Barna, moment în care au început un atac, mai ales în ultimele zile de campanie împotriva lui Klaus Iohannis și a lui Theodor Paleologu, că fac blat cu PSD-ul, a adăugat sociologul.

„Dan Barna a intrat în campanie cu 14%, iar după apariția Dosarului Rise Project, cumulat cu ezitările privind moțiunea de cenzură, a scăzut la 12 % și părea că nu își revine de acolo, în condițiile în care intenția de vot USR era mare, deci o treime din alegătorii USR ar fi votat Klaus Iohannis și parțial Theodor Paleologu. Această campanie a ținut acasă cel puțin un milion de alegători care declarau în toate cercetările  că vor să vină la vot și că are fi votat cu Iohannis și Paleologu. Klaus Iohannis lua peste 40%, dacă n-ar fi fost această campanie isterizantă a USR-ului”, a precizat Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale, cu 37,79 %, după centralizarea datelor provizorii din aproape toate secțiile din țară și o mare parte dintre secțiile din diaspora. Locul doi, care îi asigură și intrarea în turul al doilea, a fost ocupat de Viorica Dăncilă, candidata PSD, cu 22,33 %. În ciuda votului masiv din diaspora, Dan Barna s-a clasat doar pe locul trei, cu 14,94 %.

Al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidențiale se va desfășura în data de 24 noiembrie 2019.

Autoritatea Electorala Permanentă (AEP) anunță că, în data de 15 noiembrie, de la ora 00:00, începe campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor pentru Președintele României din data de 24 noiembrie 2019.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *