Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan dă formula câștigătoare pentru PNL la alegerile locale: cum pot cuceri liberalii Primăria Capitalei

Inquam Photos / Octav Ganea

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a declarat că bătălia din acest an pentru Primăria Capitalei se va da între candidatul PNL și Gabriela Firea, actualul edil al Bucureștiului.

Bruno Ștefan este de părere că orice candidat al PNL câștigă împotriva Gabrielei Firea, cu o singură condiție: „să nu aibă zestrea negativă”.

„Dacă ar pune PNL un candidat care să nu tragă partidul în jos, care nu se prăbușește într-o campanie, orice candidat al PNL câștigă împotriva Gabrielei Firea, inclusiv Rareș Bogdan. Problema este să nu aibă zestrea negativă”, spune Bruno Ștefan.

„Bătălia pentru Primăria Capitalei se va da între Gabriela Firea și candidatul PNL. Puneți dumneavoastră pe aproape oricine de la PNL- spun „aproape pe oricine” pentru că am niște măsurători și văd că sunt unii lideri care trag partidul în jos. Dacă ar pune PNL un candidat care să nu tragă partidul în jos, care nu se prăbușește într-o campanie, orice candidat al PNL câștigă împotriva Gabrielei Firea, inclusiv Rareș Bogdan. Problema este să nu aibă zestrea negativă.

Ca să explic zestrea negativă dau exemplul USR-ului, care a fost perceput, cel puțin în București, drept partidul corporatiștilor, al celor cu multă școală, și a fost o imagine de partid cinstit și curat, ceea ce le-a permis să-i acuze pe PSD-iști și ei să crească ca un Făt Frumos, într-un an cât alții în 7 ani. Acum descoperă că la sectoare sunt niște afaceriști îmbuibați cu banii statului, cu o moralitate îndoielnică, iar asta îi face să scadă foarte mult în ochii votanților”, a declarat sociologul Bruno Ștefan.

Guvernul PNL vrea revenirea la alegerea primarilor în două tururi

Săptămâna viitoare, Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea în Parlament pe alegerea primarilor în două tururi. Potrivit procedurii, PSD va depune moţiune de cenzură în termen de trei zile.

Dacă moţiunea trece, Guvernul pică, iar legea se consider respinsă. Aşadar, rămâne în vigoare scrutinul într-un singur tur. Dacă moţiunea nu trece, legea se consideră adoptată. Mai departe, PSD poate să conteste proiectul la CCR. În acest caz, Curtea va avea ultimul cuvânt.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *