Skip to content
Politică

Sociologul Bruno Ștefan dă NUMELE candidatului PSD cu șanse să ajungă în turul 2 la alegerile prezidențiale

psnews.ro
" "

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, într-o declarație pentru PSnews.ro, a susținut că Partidul Social Democrat (PSD) are șanse să ajungă în turul 2 al alegerilor prezidențiale, chiar dacă social0-democrații nu au un candidat comun cu ALDE și PRO România.

Bruno Ștefan: Klaus Iohannis are tot interesul ca PSD să fie în turul 2

Amintim că, luni, Comitetul Executiv al PSD a votat ca partidul să aibă candidat propriu la prezidențiale și să înceapă negocieri cu partidul lui Victor Ponta și cu ALDE pentru susținerea candidatului PSD.

" "
" "

CITIȚI ȘI: Tăriceanu, dat la o parte de partenerii de coaliție. PSD va merge cu un candidat propriu la prezidențiale

„Este normal pentru PSD. Este partidul cel mai mare și trebuie să dea candidat chiar dacă știu că pierd. Pe de altă parte, nici nu au vrut să caute într-o parte pe care nu o controlau înafara partidului. PSD are șanse să ajungă în turul 2 al prezidențialelor. Are tot interesul Iohannis ca PSD să fie în turul 2 și nu USR. De aceea, eu să fiu consilierul lui Klaus Iohannis, aș promova candidatul PSD în toate formele pentru a face o polarizare dreapta-stânga, că doar așa câștigă dreapta. Cioloș sau Barna i-ar pune probleme lui Klaus Iohannis într-un tur 2 foarte clar.

PSD are șanse să ajungă în turul 2. Nici nu contează ALDE și PRO România în turul 2 pentru că atunci alegătorii nemulțumiți de Iohannis se vor duce clar cu acest candidat. Nu se vor duce să voteze cu Iohannis și nici nu vor sta acasă. Pe de altă parte, câtă vreme s-au pupat o perioadă lungă PSD-ALDE și PRO România, că doar au electoratele compatibile, candidatul PSD se va compatibiliza și cu acel public în timpul campaniei”, a declarat sociologul Bruno Ștefan.

Mai mult, sociologul este de părere că actualul lider al PSD Viorica Dăncilă va fi candidatul partidului la alegerile din toamnă.

„PSD a luat mai mult decât USR la alegerile europarlamentare în condițiile în care a fost un boicot. A fost și Dragnea cel care a stimulat o ură foarte mare, inclusiv a unor simpatizanți de stânga. D-asta Dăncilă a măturat acum grupul Dragnea. Grupul acela a pus frâne mari în campania asta. Nemulțumirea asta a fost foarte mare. Eu cred că acum, candidatul PSD, curățat și de Carmen Dan și de Meleșcanu, toți cei care stârneau nemulțumirea dreptei, nu prea mai ai cum să îl urăști prea mult. Cred că Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale”, a conchis acesta.

 

" "

1 comentariu la “Sociologul Bruno Ștefan dă NUMELE candidatului PSD cu șanse să ajungă în turul 2 la alegerile prezidențiale

 1. Cu Dancila nu se intra in turul doi.
  Punct!….si de la capat…..PSD se va destrama cu un astfel de candidat! Va fi ultimul cui la coparseu! Amin!

  Au nevoie de un paratrasnet, ceva gen un mosulica magician decrepit de prin BNR / BOR / etc… sau alta structura invaluita in clei socio-popular de telenovela dulce-mincinoasa….departe de mlastina politica….
  Eventual vreun decrepit de os monarhic care sa se asocieze cu un comunistoid ca PSD….
  Nicio sansa!
  La groapa istoriei! MARS!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *