Skip to content
Alegeri prezidențiale 2019 Politică

Sociologul Bruno Ștefan dă numele posibilului candidat al coaliției la prezidențiale: E omul care-i pune cele mai mari probleme lui Iohannis

youtube.com

Prepședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că, în eventualitatea în care va candida la alegerile prezidenţiale, se va pregăti ”bine” pentru o finală cu actualul preşedinte, Klaus Iohannis, pe care îl acuză că a încercat să dividă țara la ultima sa conferință de presă.

„În momentul de faţă, nu am luat această hotărâre, ea va fi o hotărâre politică care va angrena coaliţia – că voi fi eu, nu ştiu, vom vedea. Mă cunoaşteţi, mă voi pregăti bine pentru finala cu actualul preşedinte”, a spus preşedintele ALDE.

Contactat marți de PSnews.ro, sociologul Bruno Ștefan este de părere că șeful Senatului este în acest moment cel mai favorabil nume al coaliției pentru bătălia cu Klaus Iohannis pentru Cotroceni.

Concret: sociologul susține că Tăriceanu „este omul care-i pune cele mai mari probleme lui Iohannis”, iar prin comparație, „altcineva decât Tăriceanu nu poate fi candidatul coaliției la prezidențiale”.

Călin Popescu Tăriceanu are cele mai mari șanse, decât Dragnea, mulți alții. Problema este să ajungă să convingă PSD-ul că el este candidatul. În momentul acela, jocurile devin tensionate. Deși, acum Iohannis pare că el câștigă de departe, cred că faptul că e tăcut, îl va face pe Călin Popescu Tăriceanu să se suie pe el cu toate tunurile și victimizându-se puternic și cu un discurs bun, poate să convingă o parte a electoratului că nu este nici extremistul acela de stânga și efectul să fie unul pozitiv pentru el.

Măsurătorile mele mi-l arată și acum pe Iohannis câștigând bătălia cu Tăriceanu, dar totuși așa detașat nu prea. Tăriceanu este omul care-i pune cele mai mari probleme lui Iohannis. Prin comparație, altcineva decât Tăriceanu nu poate fi candidatul coaliției la prezidențiale. Tăriceanu stă cel mai bine dintre toți. PSD-iștii știu că așa este și până la urmă cred că s-au lecuit să tot își pună candidat și să mănânce bătaie. Într-un fel, Tăriceanu rupe și electoratul dreptei, nu doar cât a rupt prin ALDE. Iohannis o să fie prins în corzi cu ce a făcut în mandatul acesta. Tăcând, pare că nu a făcut prea multe, a declarat sociologul pentru PSnews.ro.

 

1 comentariu la “Sociologul Bruno Ștefan dă numele posibilului candidat al coaliției la prezidențiale: E omul care-i pune cele mai mari probleme lui Iohannis

 1. Cateva PRECIZARI care pot sa CLARIFICE (pentru cei cu mintea sanatoasa si cu ganduri bune pentru romani si Romania) actiunea pe care am initiat-o in vederea unei mici modificari in modalitatea de alegere a Presedintelui Romaniei!

  Pentru ca Romania sa aiba o conducere eficienta si in interesul romanilor si al Tarii este necesar ca cele trei componente ale ei, Parlamentul, Guvernul si Presedintele, sa formeze o „trinitate” indestructibila!

  Pentru asta e necesar ca Presedintele sa fie NE-politic, deoarece ar putea sa existe situatia ca Presedintele sa NU apartina partidelor care formeaza coalitia de guvernare, ceea ce duce la disensiuni in „trinitatea” conducerii si la dezbinarea romanilor intre cei ce sustin coalitia de guvernare si cei ce-l sustin pe Presedinte!

  Daca Presedintele este NE-politic (nu are apartenenta politica) atunci el nu va fi NICIODATA in opozitie cu coalitia majoritara!

  In acest fel, chiar si atunci cand se schimba coalitia de la guvernare printr-o motiune de cenzura, „trinitatea” conducerii Romaniei ar functiona perfect pentru ca Presedintele NE-politic este compatibil cu orice coalitie politica majoritara!

  Celor care inteleg mai greu le propun sa reflecteze aspra eficientei activitatii unei familii in doua situatii:

  Atunci cand exista intelegere in familie si atunci cand familia este dezbinata atat intre cei doi soti cat si intre copii!

  Doar cei „neajutorati” nu vor putea „vedea” diferentele enorme intre cele doua situatii pe care le-ar trai familia considerata!

  Un Presedinte NE-politic aduce doua mari avantaje pentru romani si Romania:
  1. Asigura maximul de eficienta conducerii Romaniei, prin faptul ca nu mai saboteaza Guvernul si Parlamentul;
  2. Elimina dezbinarea romanilor impartiti intre sustinatorii coalitiei majoritare si cei ai Presedintelui!

  Daca lideri coalitiei de guvernare vor intelege toate acestea si vor iesi cat mai repede cu un Comunicat prin care sa aduca la cunostinta romanilor Decizia lor de a sustine un candidat NE-politic, atunci Klaus Werner Iohannis va trebui sa fie de acord si sa renunte la candidatura, nu pentru ca l-ar obliga ceva in acest sens, ci pentru ca ar pierde din primul tur!

  Imaginati-va ca PSD-ALDE ar propune drept candidat (si el ar accepta) pe Presedintele Academiei Romane, Prof. Ioan Aurel Pop!
  Cum credeti ca s-ar imparti voturile romanilor intre UNIFICATORUL Prof. Ioan Aurel Pop si DEZBINATORUL calificat Klaus Werner Iohannis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *