Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Sociologul Bruno Ștefan dezvăluie numele potențialului câștigător al alegerilor din Capitală: Ne ducem spre o prezență de 40% la finalul zilei

PS News
" "

Sociologul Bruno Ștefan a vorbit în exclusivitate pentru PS News despre ultimele evoluții privind prezența la vot la nivelul țării și al Capitalei. Potrivit ultimului exit poll la ora 17:00 prezența la vot la nivelul Capitalei era de 26,24%, iar la nivelul țării prezența era de 34,58 %. În acest context, sociologul a spus că în acest moment favorit pentru câștigarea cursei electorale în București este candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan.

“Per ansamblu, în special la București vom avea o prezență scăzută, poate mai mare decât la ultimele confruntări, dar nu cu mult. Eu cred ca în București va câștiga Nicușor Dan. În mod normal acum vin oamenii la vot, eu personal acum am ieșit să votez. Din ce am vorbit cu alți cunoscuți și din ce am văzut eu, pot să spun că acum încep să vină oamenii. Eu cred că această mobilizare va duce la căderea procentelor lui Firea. Eu cred că Firea se duce sub 40%. Eu cred că în Capitală vom depăși 35% prezența la vot.

" "
" "

Cred că Firea e în prezent sub 42% și Nicușor Dan undeva pe la 41%. Între ei procentele s-au apropiat și cred de asemenea că și electoratul lui Traian Băsescu începe să vină la urne. Nu mă aștept la restul, la Florin Călinescu sau Tăriceanu să vină electoratul să facă mari răsturnări de scoruri. Cred că vom asista la Băsescu undeva pe la 13%, la Firea căzută cumva pe la 40%, puțin sub sau peste, iar Nicușor Dan tot acolo. Cred că diferența dintre ei va fi foarte mică, dar îl văd ușor favorit pe Nicușor Dan.

Eu văd o populație tânără în acest moment la urne, iar el se adresează acestui segment. Populația pensionară știm că votează cu Firea”.

Întrebat cum vede lucrurile la nivelul țării, ținând cont de o prezență aproape de 35%, Sociologul a spus că:

“Este o prezență foarte bună. Asta înseamnă că ne ducem spre o prezență de 40% la finalul zilei. Este o prezență normală la vot. Avem gândiți-va 20 și ceva la sută oameni plecați în străinătate. Polarizarea în mai multe locuri, primar vs cel mai bine clasat, face ca o parte a simpatizanților celor de la ALDE, de la PMP etc să obțină procente infime și lumea să nu vină la vot. Cei mari tind întotdeauna să facă polarizare și să îi țină acasă pe ceilalți. Pandemia nu a pus mari probleme, acum 4 ani nu exista pandemia și prezența la vot a fost la fel. Se va folosi această scuză oricum, dar eu nu cred că este motivul pentru care oamenii stau acasă. Motivul este altul și anume că nu se simt bine reprezentați și spun că nu au cu cine să aleagă”, a explicat sociologul pentru PS News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *