Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan îl vede favorit pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei, cu o singură condiție: Trebuie să facă o rupere de ritm

Facebook/Bruno Stefan
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, sociologul Bruno Ștefan, președinte al Biroului de Cercetări Sociale, a vorbit despre posibilitatea ca PNL să învingă de unul singur în alegerile locale din București, fără ajutorul celor de la USR și PMP. În viziunea sociologului, Nicușor Dan are nevoie de o rupere de ritm.

„În mod normal, PNL poate învinge dacă ar apela la specialiști. Orice individ are posibilitatea să crească, mai ales când vine din partea unui partid mare cum e PNL. Nicușor Dan poate să producă o creștere colosală. S-a văzut că a produs-o când el venea din partea unei forțe politice mult mai mici. Problema este să aibă resursele și instrumentele științifice pentru a produce creșterea ca la carte. Ori eu îl văd acum fără aceste lucruri. Eu nu spun că nu se fac măsurători pentru el, pentru că le văd că se fac. Ceva îmi spune mie că nu merge cu forță pentru a rupe. E un tipar care, dacă ar fi măsurat, ar vedea că tiparul acesta care l-a dus până într-un anumit punct, la un moment dat nu mai duce nicăieri, ba chiar îl blochează. De asta tiparele pe care oamenii le cred de succes, cu care au avut succes într-o perioadă, trebuie în permanență evaluate. De aceea sunt instrumentele acestea care măsoară.

" "
" "

Observ permanent că sunt niște candidați care sunt îndrăgostiți de o viziune a lor care cred ei că o să-i ducă la succes, viziune care nu este măsurată și care dacă ar fi, ar vedea că îi duce la eșec. Dar ei refuză să accepte și în momentul acela dacă le arăți măsurători te acuză că ești vândut”, a spus sociologul la ”Puterea Știrilor”.

Bruno Ștefan consideră că negocierile pentru o dreaptă unită sunt în impas în acest moment, în special pentru că liderii partidelor nu realizează că propun candidați ”fără forță”.

”Mie mi se pare că Nicușor Dan trebuie să facă o rupere de ritm și ruperea de ritm trebuie să o facă el pentru a atrage candidații și de partea cealaltă. Negocierile merg într-un impas și se vor duce într-un impas dacă nu pornesc să-și asume cu forțe proprii o bătălie. Au puterea să o ducă și trebuie să o ducă cu forță. Publicul preferă să vadă că cineva ia decizii. Problema e că ei sunt candidați care nu au forță. Ei nu dau impresia de putere. Tipul de campanie pe care îl fac este una de zgomot de fond pe care parcă nu mai vrei să-l vezi. Ei se duc pe un tip de public pe care nu îl conving cu astfel de mesaje. Se vede absența unui lucru făcut profesionist”, a explicat sociologul la Puterea Știrilor.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *