Skip to content
Politică

Sociologul Bruno Ștefan indică grupul care ar putea prelua PSD: Au ceva mai multă prestanță

psnews.ro

 

Sociologul Bruno Ștefan a făcut, pentru PSnews, o radiografie a situației în care se află PSD, despre care susține că ”la ora actuală nu mai are lideri și se scufundă”. Specialistul este de părere că, dacă Iohannis va mai organiza un referendum la prezidențiale – de data aceasta pe posibilitatea votului electronic – „la alegerile locale PSD se va prăbuși, pentru că 4-5 milioane de români din diaspora vor putea vota de pe telefon și nu vor vota PSD”.

Totodată, sociologul susține că grupul PSD de la Cluj este posibil să preia conducerea partidului.

„La ora actuală PSD nu mai are lideri, se scufundă. Gândiți-vă că la alegerile prezidențiale probabil Iohannis va mai solicita un referendum privind ușurința votului în diaspora. Dacă lucrul acesta se va întâmpla, la alegerile locale PSD se va prăbuși pentru că 4-5 milioane de români din afară vor putea vota de pe telefon și nu vor vota PSD. În momentul acela PSD va pierde toți primarii și ,dacă va pierde primăriile, va pierde tot în țara asta, dispare ca partid.

Unii ziceau să fie Ioan Aurel Pop independent candidat la prezidențiale susținut de PSD. Cum a fost cu Oprescu independent și ei l-au pus atunci pe Cristian Diaconescu la Primăria Capitalei. Pe același model o să pună o piață să candideze și ei să îl sprijine pe acela. Aceasta ar fi o variantă de luat în calcul. Alții spun că de ce păpușarii din spate nu s-ar băga în față: Dîncu, Maior, Rus. Cred eu că din tot acest talmeș-balmeș grupul acela PSD de la Cluj este posibil să preia conducerea PSD pentru că au ceva mai multă prestanță decât ceilalți. Din partea Dâmbovițeană ar fi Ecaterina Andronescu care ar putea capitaliza și ar avea notorietate ceva mai mare, dar asta nu înseamnă că neapărat și voturi”, a declarat sociologul Bruno Ștefan.

Românii vor fi chemați din nou la vot în toamnă pentru a-și alege președintele. Cel care și-a anunțat candidatura la prezidențiale încă de acum câteva luni este președintele Klaus Iohannis, care își dorește un nou mandat la Cotroceni.

De acealaltă parte, PSD-iștii sunt în căutarea unui personaj care să repoziționeze partidul după înfrângerea suferită la alegerile europarlamentare și care să îl bată pe Iohannis într-un eventual tur 2.

1 comentariu la “Sociologul Bruno Ștefan indică grupul care ar putea prelua PSD: Au ceva mai multă prestanță

 1. Lucram cu materialul clientului… Zic ca PSD-ul, daca a mers pe „”mintea”” domnului sociolog, a facut foarte bine… Continuati, continuati!
  „”Previziunea”” suna cam asa: „”intrebat cum se prezintă cea mai mare formațiune politică din România, PSD, cu doar câteva zile înainte de testul votului, președintele Biroului de Cercetări Sociale, Bruno Ștefan, a declarat că, potrivit ultimelor măsurători, partidul condus de Liviu Dragnea va obține peste 30% la alegeri, scrie PSNews.
  „PSD a pornit cu cel mai prost scor, catastrofal. La începutul anului, PSD avea 20%, 20 și ceva la sută. După Paști s-a produs o creștere, pe care am observat-o și înainte, și a sărit de 30%. Motivele sunt mai multe: s-a dus țintit spre electoratul PRO România și l-a adus înapoi încercând să-l facă un electorat recaptiv. Era un electorat mai degrabă de conștiință de stânga, care plecase și din afecțiuni față de anumiți lideri(…)
  La PSD scorurile sunt foarte clare. PSD, ca partid, dacă întreb se duce la 32%, când întreb , se duce la 29,7%. Altfel spus, la PSD, capii de listă trag partidul în jos. La PSD variațiile sunt de 2 procente, dar din 30 și ceva. PSD trece pragul și dacă merge în ritmul acesta ajunge la 35% și se poate duce și mai sus”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor””.
  Profesionalism, nu gluma!
  PS: Foarte probabil si foarte deontologic acest comentariul nu va fi publicat.
  Traiasca libertatea de exprimare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *