Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan, mărturie neașteptată: Ludovic Orban are o obsesie, unirea României cu Republica Moldova

Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a precizat că moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR are șanse mari să treacă dacă va fi susținută și de ALDE, Pro România și UDMR.

”Nu cunosc aritmetica parlamentară, nu știu exact de câte voturi are nevoie opoziția, dar dacă ALDE, Pro România și UDMR se vor alătura inițiativei celor de la PNL și USR, atunci moțiunea va trece.

Iar domnul Tăriceanu nu se va răzgândi și va vota moțiunea, pentru că în acest moment dușmanul său principal este PSD, nu PNL. Nu are altă șansă de supraviețuire!

PSD va rupe câțiva parlamentari din ALDE, pe aceia care s-au obișnuit să stea cu PSD și nu-și găsesc alt loc”, a spus sociologul.

Bruno Ștefan face un excercițiu de imaginație și indică ce ar putea urma dacă moțiunea va trece, iar Guvernul PSD va fi înlocuit cu unul de opoziție.

”Dar să presupunem că moțiune trece și Ludovic Orban devine premier. Eu îl cunosc bine, am lucrat cu el și ceea ce-l ține pe el pe scena politică din anii 90 este un fel de mesianism. Are o obsesie, unirea României cu Moldova, își dorește cu atâta forță să o facă, n-am mai văzut așa ceva la niciun lider politic.

Eu cred că dacă omul ăsta ajunge premier nu se lasă până nu schimbă ceva în direcția asta. Noi n-am făcut în direcția Unirii foarte multe. Președintele Traian Băsescu a încercat ceva, dar nu a avut susținerea Guvernului. Și, dacă ne uităm bine, România a pierdut în Basarabia aproape tot. Și eu cred că Ludovic Orban va pune în Basarabia un picior mai puternic decât au pus ceilalți de până acum, poate chiar până la Unire”, a adăugat sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *