Skip to content
Politică

Sociologul Bruno Ștefan, previziuni devastatoare pentru Nicușor Dan: Urmează lovituri puternice!

PS News
" "

Într-o declarație pentru PS News, sociologul Bruno Ștefan a precizat că ieșirea la suprafață a înregistrărilor audio cu Nicușor Dan în „Afacerea Câine” îi „va afecta șansele candidatului PNL-USRPLUS la Primăria Capitalei. Bruno Ștefan adaugă și că este începutul unor serii de lovituri tot mai puternice între candidați”.

„De afectat îl afectează. În mod categoric Nicușor Dan nu schimbă cu mult situația cât să zicem că era pe cale să câștige și acum a pierdut din așa ceva. Eu cred că e începutul unor serii de lovituri tot mai puternice precum vedeți au apărut acum ba că nu știu care își bate copilul, ba că altul își agresează nevasta, tradițional loviturile se scot în campanie crezând că pot să schimbe.

" "
" "

Sunt informații care se păstrează special pentru campanie ca atunci să explodeze. Cumva, păcăliți la atâtea alte alegeri cu astfel de lovituri pe care și le dau candidații unii altora, cumva cred că a avut loc o imunizare a populației și totuși nu a avut pe de altă parte. Când a fost cu Dan Barna nu s-a imunizat, a căzut atunci puternic. Au efecte lucrurile astea și de-asta el a contracarat cumva ieșind cu Caracatița, mă aștept să urmeze zilele următoare, ziua și dezvăluirea sau și dezvăluirile, nu doar despre el, ci va fi un asalt puternic asupra PNL-ului în campania asta”, afirmă Bruno Ștefan.

„Bineînțeles că electoratul e cumva dezamăgit de el, dar nici nu era candidatul „Făt-Frumos” pe care lumea îl dorea cel mai mult. L-au acceptat la fel ca la echipele de fotbal: suporterii acceptă pentru că e din barca pe care ei o susțin, că joacă bine sau nu, asta este, ții cu echipa respectivă”, spune sociologul.

„Nu spun că nu mai are șanse. În niciun caz nu spun așa ceva. Eu spun că asta îl afectează. Nu știu să va spun cât și tocmai ca să oprească această erodare, dacă este posibilă că n-am făcut măsurătoare, nu știu să vă spun acum <<Da iată a căzut 3 procente sau 5 sau 6>> dar pentru că e previzibil că se întâmplă o astfel de erodare el a ieșit să arate marea caracatiță a mafiei, dar astea sunt mizilicuri la el.

Bineînțeles că electoratul e cumva dezamăgit de el, dar nici nu era candidatul „Făt-Frumos” pe care lumea îl dorea cel mai mult. L-au acceptat la fel ca la echipele de fotbal: suporterii acceptă pentru că e din barca pe care ei o susțin, că joacă bine sau nu, asta este, ții cu echipa respectivă. De-asta nu cred că o să fie mic efectul acestei chestii”, explică sociologul.

Întrebat către cine consideră că se vor duce voturile lui Nicușor Dan, Bruno Ștefan explică faptul că cetățenii nu vor alege alt candidat, ci vor prefera să lipsească de la urne.

„Trec în absenteism. Gândiți-vă că la alegerile locale cei mai mulți oameni sunt puși să aleagă între primarul în funcție și cel mai bine clasat. Foarte puțini oameni, și veți vedea de la rezultatele de acum, oferă celor pe locurile 4,5,6 sau câte or fi mai mult de 5%. Deci ceilalți obțin scoruri foarte mici.

Campaniile tind spre polarizare, doar dacă există un al treilea care mai face alte jocuri, cum este cazul lui Traian Băsescu, atunci situația devine mai încurcată puțin, dar cele tradiționale se pot duce spre un fenomen de polarizare și atunci când te uiți că omul care făcea parte din partidul pe care tu îl simpatizai are bube, nu te duci să-l votezi pe celălalt de pe locul 7 sau 10, cel mai adesea stau acasă dezamăgiți”, afirmă Bruno Ștefan.

Totodată, Bruno Ștefan declară că Gabriela Firea și Nicușor Dan vor fi la 35%, în timp ce Traian Băsescu va atinge maxim 15 procente în clasamentul votului.

„Eu vă spun că urmează lovituri puternice săptămâna asta și nu știu cum se clatină bărcile, dar în momentul ăsta sunt la 35% Firea și Nicușor Dan și la 15% Traian Băsescu și 5% acum mult timp în urmă, Florin Călinescu, restul nu cred că strâng nici 5%. Cam așa stăteau lucrurile în măsurile mele cu ceva vreme în urmă. De-asta cred că se întâmplă mari cutremure care o să afecteze lucrurile pentru că orice strateg are câte ceva să mai scoată o să încerce să-și mărească șansele.

Dacă nu înseamnă că n-au strategi buni dar din câte am văzut au în spatele lor echipe puternice. De-asta cred că loviturile se neutralizează dacă știu să ne surprindă din timp. Gândiți-vă că pe vremuri dădeau în Traian Băsescu cu toate tunurile deși el ieșea în fiecare seară să dezamorseze câte un atac, în felul ăsta timp de 10 ani nu se lipea de el nicio lovitură și apăreau și Udrea și fratele și toate neamurile și acum toată lumea preia acele lucruri să le întoarcă împotriva lui. Dar el atunci când avea forță să le dezamorseze el reușea să se mențină în top. Acum nu mai are aceleași și toate s-au întors împotriva lui deși el e același, deși nu mai are 50% ca atunci.

Aici contează echipa de campanie care îl dirijează în așa fel încât să evite o confruntare sau să provoace o confruntare electorală. Părerea mea este că nu va avea loc și Nicușor Dan nu se va duce la această confruntare”, a conchis Bruno Ștefan.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *