Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan, previziuni post-prezidențiale pentru PNL: Urmează un fenomen care schimbă harta electorală foarte mult

Inquam Photos / Octav Ganea

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, invitat în studioul „Puterea Știrilor” a declarat că Partidul Național Liberal (PNL) va continua pe un trend ascendent în intenția de vot și după turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Președintele Biroului de Cercetări Sociale susține că restructurarea făcută de guvernul Ludovic Orban în aparatul bugetar îi va determina pe cei angajați până acum la stat să meargă în mediul privat, iar acest lucru va duce la „o creștere economică neașteptată”.

Totodată, sociologul susține că vom asista în puțin timp la o schimbare a structurii sociale a României.

Sunt convins că intenția de vot în PNL o să rămână ridicată și după turul 2. O să mai crească PNL în sondaje pentru că urmează un fenomen care schimbă harta electorală foarte mult. PNL anunțat, prin Florin Cîțu, că au de dat afară vreo 400.000 de oameni. E un aparat bugetar în România plin. Gândiți-vă că acești oameni blocau administrația, nu o serveau publicului. Acești oameni – băgați în privat – vor produce o creștere economică neașteptată pentru că nu au încotro, trebuie să își găsească un loc de muncă după. Arătați-mi un domeniu în care nu este nevoie de forță de muncă. E uriașă nevoia de forță de muncă educată, iar această forță de muncă nu a fost bine pusă la lucru în aparatul statului pentru a stat să deservească o clientelă(…).

Am fost de curând la Timișoara și am văzut că oamenii se întorc acasă din străinătate pentru că salariile sunt mai mari decât obțin ei în străinătate și vor să vină acasă pentru că sunt chiriile mari în Occident și rămân nu puțini bani(…) Văd că s-a diminuat semnificativ de mult fenomenul plecării definitive. Acum este fenomenul plecării tranzitorii, românii pleacă sezonier și se întorc. Această mobilitate reduce semnificativ voturile PSD pentru că oamenii aceștia erau ancorați la un buget, era bine acolo, dar se deprofesionalizau. Când vor vedea că și ei câștigă prin această mobilitate și învață într-un mediu care te obligă să fii inovativ puțin. Anteprenoriatul are prin definiție un stil inovativ în el pentru că altfel nu intră pe piață. O să vedeți o schimbare a structurii sociale a României într-un termen scurt”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Guvernul Orban a început „curățenia” din ministere

Premierul Ludvic Orban a semnat demiteri în bloc pentru secretari de stat, consilieri și președinți de autorități. Sunt deja peste 50 de persoane care au plecat din funcție, iar restructurările în aparatul de stat vor continua, pentru că, spunea premierul, fiecare angajat la stat va fi evaluat.

Totodată, mai mulţi consuli promovaţi de PSD strict la ordin politic vor fi revocaţi din funcţie de Guvernul Orban. Printre ei se numără: fiul lui Meleşcanu, fiul fostul ministru Daniel Barbu, fostul avocat al lui Gigi Becali, vecina lui Toni Greblă şi alte pile, cunoştinţe, relaţii.

" "

1 comentariu la “Sociologul Bruno Ștefan, previziuni post-prezidențiale pentru PNL: Urmează un fenomen care schimbă harta electorală foarte mult

  1. Vorbeste prostii si nu-si cunoaste poporul! Mare parte vor pleca in vest, iar simpla mutare de personal dintr-o parte intr-alta nu genereaza crestere economica, mai ales cind salariile sint mici! Personalul la stat este putin numeros, Romania fiind mult sub media europeana de 28%. Ce trebuie facut ne arata Polonia, dar noi nu avem polonezi, ci multe slugi. PNL va distruge Romania economic cu politici specifice anilor 90. Falimentul este posibil in 1-3 ani. Alfel da, populatia vorbitoare de lb roman sufera de masochism, iar perceptia lor este grav distorsionata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *