Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Bruno Ștefan: PSD e un cadavru în putrefacție de care fug toți! Primarii fac coadă la alte partide

youtube.com

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, invitat în studioul Puterea Știrilor, a declarat că PSD „a intrat în anul morții lui”. Potrivit lui Bruno Ștefan, mai mulți primari social-democrați negociază în această perioadă trecerea la PNL sau la alte partide, după ce PSD a scăzut în intenția de vot.

„Primari PSD, care au scoruri de 60-70% , fac coadă la PNL sau la alte partide să fie primiți acolo”, a declarat sociologul, la ”Puterea Știrilor”.

„PSD a intrat în anul morții lui. Eu sunt convins că PSD-ului i se apropie sfârșitul. Greșelile făcute în anii trecuți, culminând cu intrarea Vioricăi Dăncilă nu doar la guvernare, ci și la președinție, a dus partidul în această situație. E ca un cancer aflat în metastază.

Un cadavru în putrefacție de care fug toți. Primari PSD, care au scoruri de 60-70% , fac coadă la PNL sau la alte partide să fie primiți acolo. Primarii câștigă și independenți, dar partidul ăsta e ceva de care ei au început să se debaraseze. Percepția este că PSD este o barcă care a început să ia apă și nu reușește să vină cineva care să o acopere. Societatea s-a umplut de ură împotriva PSD. Un sondaj făcut în luna octombrie anul trecut de mine îmi arăta că 54% dintre oamenii doresc scoaterea PSD înafara legii. A devenit izolat până când ura aceea s-a întors împotriva lor (…).

Toate sondajele arată PNL peste 40%. PSD e sub 20% și se tot duce în jos, iar primarii lor nu vor mai servi comunitatea, pentru că marea majoritate nu au angajat experți în atragerea fondurilor europene. Majoritatea primarilor au rămas dependenți de banii de la Guvern. Vor mai primi primarii PSD-iști bani de la guvernul liberal? Categoric nu. Și atunci ei se gândesc să plece din PSD ”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Amintim că premierul Ludovic Orban a anunțat că Executivul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin. Ulterior PSD-iștii au ripostat și au anunțat că vor depune moțiune de cenzură, astfel că există riscul ca alegerea primarilor în două tururi să pice odată cu Guvernul Ludovic Orban.

CITIȚI ȘI: Strategia premierului Orban: cum se explică graba asumării răspunderii pe legi controversate. Legătura cu alegerile anticipate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *