Skip to content
Politică

Sociologul Bruno Ștefan spune cine va fi candidatul PSD la prezidențiale. Tăriceanu candidează separat

psnews.ro

Alegerile prezidențiale din toamnă va da numele celui care se va afla pe fotoliul de la Palatul Cotroceni pentru următorii 5 ani. Dacă actualul președinte și-a anunțat încă de la începutul anului intenția de a candida pentru un nou mandat, PSD încă nu a găsit numele celui cu șansele cele mai mari să îl învingă pe Iohannis într-un eventual tur 2.

„Dăncilă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale”

Contactat de PSnews.ro, sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a declarat că premierul Viorica Dăncilă, proaspăt aleasă președinte al PSD, va fi cea care va intra în ringul de luptă al prezidențialelor.

Mai mult, Bruno Ștefan este de părere că Dăncilă ”este aleasa lui Klaus Iohannis”, pentru ca președintele „să câștige un nou mandat fluierând”.

Cât despre Tăriceanu, președintele Biroului de Cercetări Sociale a adăugat că PSD-iștii nu îl vor pe șeful ALDE candidat al coaliției la prezidențiale, astfel că președintele Senatului va fi nevoit să candideze la prezidențiale din partea ALDE și va lua un scor de 5%.

Viorica Dăncilă va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Ea era luată în calcul pentru această funcție dinainte să fie președinte PSD. Dăncilă are șanse să îi facă jocul lui Klaus Iohannis, ca președintele să câștige un nou mandat fluierând. Eu am spus dinainte că Dăncilă îi va lua locul lui Dragnea, când Dragnea era încă în cărți. Eram convins de lucrul acesta, nu am avut îndoială. Eu cunosc cum se face politica, am văzut cum Băsescu și l-a impus pe Geoană tot timpul contracandidat. Eu de când am văzut că au pus-o președintele PSD mi-am dat seama că Dăncilă este aleasa lui Iohannis, să pară el strălucitor.

Tăriceanu va fi candidat la prezidențiale din partea ALDE și va lua 5%. Coaliția nu o să îl voteze”, a declarat sociologul Bruno Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *