Skip to content
Politică

Sociologul Bruno Ștefan, verdict dur pentru PSD înainte de moțiune: Va fi răul la care nu se va mai uita nimeni!

psnews.ro

Marțea viitoare se dezbate și votează Moțiunea de cenzură inițiată de partidele de opoziție. Se fac și ultimele calcule. Liderul PNL Ludovic Orban afirmă că iniţiatorii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se bazează la acest moment pe 214 – 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei.

Contactat de PSnews.ro, sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, a susținut că moțiunea de cenzură depusă de PNL-USR-PMP-UDMR nu are prea mari șanse să treacă în Parlament, însă demersul „arată o opoziție care s-a unit”.

PSD va fi răul la care nu se va mai uita nimeni

Totodată, Bruno Ștefan este de părere că moțiunea de cenzură va trece doar dacă PSD va trăda.

„În mod normal, moțiunea de cenzură nu are șanse să treacă, dar arată o opoziție care s-a unit, care se mișcă și care călărește puterea foarte hotărâtă. Însă, s-ar putea să aibă șanse prin faptul că unii PSD-iști se vor plecați de la guvernare. 

Eu îl cunosc pe Ludovic Orban și știu că este profund anti-PSD. Moțiunea de cenzură va trece doar dacă PSD va trăda. Cred că unii PSD-iști vor trăda, dar mici șanse. În mod normal nu cred că pleacă de la putere vreunul dornic să intre în opoziție acum, deși își dau seama că se vor scufunda și mai tare în perioada care vine. Vor fi ținta predilectă a campaniilor electorale și oamenii nu vor mai alege neapărat între răul cel mare și răul cel mic. PSD va fi răul la care nu se va mai uita nimeni”, a declarat sociologul Bruno Ștefan pentru PSnews.ro.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost depusă şi citită miercuri în plenul Camerelor reunite, de către liberalul Gigel Ştirbu. Numărul parlamentarilor prezenţi în sală a fost foarte mic, absenţii fiind din toate partidele. Amintim că moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *