Skip to content
Societate

Sociologul Ciprian Necula taxează dur declarațiile ministrului Breaz: Faptul că nu cunoaște sau, mai grav, neagă atrocităţile Holocaustului îl descalifică pentru orice funcţie publică

Inquam Photos

Sociologul și activistul social Ciprian Necula a precizat că din declarațiile controversate ale ministrului Culturii, Daniel Breaz, privind Holocaustul împotriva romilor rezultă că acesta nu cunoaște sau neagă atrocitățile din perioada Holocaustului, lucru care îl descalifică pentru orice funcție publică

Domnul Breaz, în calitatea pe care o deţine în Guvernul Dăncilă, ar trebui să includă în programele Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi, mai nou, în programa Ministerului Educaţiei subiectul Holocaustului; să propună combaterea intoleranţei etnice, a xenofobiei, a rasismului, a romofobiei şi a antisemitismului. Ar trebui să fie principalul promotor al multiculturalismului.

Ca un discurs alternativ, domnul Breaz ar fi putut să anunţe că Guvernul României îşi respectă promisiunile angajate de către Viorica Dăncilă în 2018, conform cărora cei câţiva supravieţuitori romi ai Holocaustului, aflaţi în ultima etapă a vieţii lor, ar fi primit şi ei pensii pentru deportarea în Transnistria şi un loc de veci din partea statului român.

Faptul că domnul Breaz nu cunoaște sau, mai grav, neagă atrocităţile din perioada Holocaustului îl descalifică pentru orice funcţie publică. Un ministru care banalizează violenţa şi brutalitatea Holocaustului nu mai are ce să caute într-o funcţie publică, a explicat sociologul pentru PSNews.ro.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, interimar și la Educație a avut o nouă declarație controversată. Acesta a considerat că Holocaustul împotriva Romilor intră în categoria „momentelor mai delicate“ când anumite minorităţi au avut de suferit, precizând că nu se poate vorbi de momente „dificile sau neplăcute“.

De-a lungul timpului au fost şi momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute; (…) anumite minorităţi au avut de suferit, ceea ce ne face să găsim momente cum este cel de astăzi, prin care readucem în atenţia, nu doar a românilor, ci a întregii naţiuni române, a întregii Europe, a întregii lumi, faptul că respectăm aceste minorităţi”, a declarat Daniel Breaz potrivit RFI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *