Skip to content
Alegeri Europarlamentare 2019 Politică

Sociologul Gelu Duminică a identificat vinovatul pentru interzicerea alianței USR-PLUS la europarlamentare

facebook.com

”Dacă le-a tras-o cineva în momentul de față, acela e Nicușor Dan”, a precizat sociologul Gelu Duminică pentru PSNews, întrebat fiind cine este vinovat pentru situația în care se află acum Alianța USR-PLUS, a cărei participare la europarlamentare a fost respinsă de Biroul Electoral Central (BEC).

Sociologul a explicat și motivele juridice invocate de BEC pentru a bloca candidatura alianței.

”Dan Barna a fost președinte la congresul USR, în schimb există niște contestații la tribunal, astfel încât numirea lui Dan Barna ca președinte al USR nu este definitivă și irevocabilă. Există o contestație de la Nicușor Dan și încă una de la un domn Popa. Problema se pune că, nefiind definitiv și irevocabil, alianța nu poate exista din punct de vedere juridic. În condițiile de față, dacă acest lucru nu se rezolvă în viitorul foarte, foarte apropiat, e foarte probabil ca nici USR-ul să nu poată depune liste, pentru că președintele nu este definitiv și irevocabil, iar în al doilea rând toate semnăturile în numele alianței USR-PLUS devin invalide și nu mai au timp să facă semnături pentru fiecare partid în parte”, a spus Gelu Duminică.

”Strict juridic, BEC-ul are argumente. Pe de cealaltă parte, situația de față poate fi capitalizată de USR-PLUS. Vom vedea dacă pentru alegerile europarlamentare sau pentru alte alegeri care vor veni. Dacă le-a tras-o cineva în momentul de față, acela e Nicușor Dan”, a conchis sociologul.

Peste 20 de membri USR, susținători ai fostului șef de partid, Nicușor Dan, au contestat la tribunal Congresul care l-a validat pe Dan Barna preşedinte. Deşi a criticat Congresul şi a declarat că este ilegal, Nicuşor Dan nu s-a adresat personal instanţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *