Skip to content
Politică

Sociologul Gelu Duminică pune lupa pe conflictul dintre Cioloș și Iohannis: Își face încălzirea pentru alegerile din toamnă

 

Sociologul Gelu Duminică a precizat pentru PSNews.ro că atacul lui Dacian Cioloș la președintele Klaus Iohannis vine în contextul în care fostul premier ar putea intra în cursa pentru Cotroceni la alegerile din toamnă. Sociologul a mai explicat faptul că criticile sunt nefondate, de vreme ce președintele nu a făcut decât să respecte regulile normale în orice stat democratic.

Zilele trecute am văzut un atac, pe care tot îl așteptam de ceva vreme, din partea lui Cioloș la adresa președintelui Iohannis. Domnului președinte i se reproșa faptul că a numit în funcție prim-miniștrii susținuți de PSD, ca și cum ar fi putut face altceva.

Sigur că ar fi putut să arunce țara în haos și să susțină un mare război politic nominalizând diverși candidați care nu ar fi reușit sa strângă majoritatea necesară validării în Parlament, însă asta ar fi trebuit să facă un om politic responsabil care respecta regulile democrației? Sigur că ar fi putut să nominalizeze un tehnocrat, însă un guvern care nu este susținut politic poate pune în aplicare măsuri reale de dezvoltare?

Domnul Cioloș își face încălzirea pentru alegerile din toamnă. Eu pariez că va intra în joc. Președintele Iohannis poate fi criticat cu multe argumente, și chiar și eu o fac destul de des. A-l critica însă pentru că a respectat regulile normale în orice stat democratic, chiar și atunci când majoritatea a folosit puterea pentru a o ataca, mi se pare că ne duce în zone extrem de periculoase”, a conchis sociologul.

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a lansat la Timișoara, în cadrul discursului programatic susținut la lansarea candidaților Alianței 2020 pentru alegerile europarlamentare, o serie de atacuri la adresa Președintelui Klaus Iohannis, menționând faptul că acesta a nominalizat în fruntea Guvernului ”toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea”.

”Președintele țării trebuie să își asume decizii. Dacă nominalizezi în fruntea guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca președinte, trebuie să îți asumi responsabilitatea pentru nominalizare”, a mai declarat Cioloș. ”Vrem un președinte implicat și responsabil, un parlament care să răspundă voinței poporului! Și un guvern profesionist!”, a mai spus Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *