Skip to content
Europa Politică

Sociologul Ionel Sava, previziuni despre bătălia pe președinția Comisiei Europene: PSD ar putea căpăta un rol important

Facebook Ionel Sava

Sociologul Ionel Sava atrage atenția, într-o postare pe pagina personală de Facebook, asupra unei cercetări făcute de ECFR Berlin referitoare la alegerile UE din acest an, potrivit căreia popularii scad, social-democrații sunt depășiti de euro-sceptici, liberalii si democratii cresc, dar firav, pe seama verzilor.

Astfel, potrivit lui Ionel Sava, pe acest fundal, Comisia devine un lucru dificil: Macron va trebui să negocieze cu Le Pen pentru a avansa propuneri acceptabile, Merkel si popularii au nevoie de sprijinul lui Kachinsky si Orban pentru a avansa o propunere, „care nu poate fi, la sefia Comisiei, Weber”.

Totodată, sociologul mai atrage atenția că ”nealiniații, precum PSD Dragnea, ar putea capata un rol important. În noul Parlament de la Strasbourg, voturile PSD echivaleaza cat Danemarca (13)”.

ECFR Berlin, un think-tank credibil, face o proiectie a alegerilor UE. Popularii scad, social-democratii sunt depasiti de euro-sceptici, liberalii si democratii cresc, dar firav, pe seama verzilor. Pe acest fundal, Comisia devine un lucru dificil. Dl Macron va trebui sa negocieze cu Le Pen pentru a avansa propuneri acceptabile, dna Merkel si popularii au nevoie de sprijinul dlor Kachinsky si Orban pentru a avansa o propunere, care nu poate fi, la sefia Comisiei, dl Weber. Nealiniatii, precum PSD Dragnea, ar putea capata un rol important. In noul parlament de la Strasbourg, voturile PSD echivaleaza cat Danemarca (13)”, scrie sociologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *