Skip to content
Alegeri Politică

Sociologul Mircea Kivu dinamitează o eventuală candidatură a premierului Dăncilă la prezidențiale: Va fi nevoită să demisioneze!

Facebook

Premierul Viorica Dăncilă, proaspăt aleasă președinte al Partidului social Democrat (PSD), a declarat joi, în cadrul unui interviu, că dacă îi va cere partidul să candideze la alegerile prezidenţiale şi e singura soluţie, atunci va accepta. Preşedintele PSD a precizat totuşi că nu a luat în calcul acest lucru până acum, însă nici nu exclude această posibilitate.

Mircea Kivu: Dacă Viorica Dăncilă candidează, după alegerile din toamnă cam trebuie să demisioneze

Contactat de PSnews.ro, sociologul Mircea Kivu a precizat că, în opinia sa, dacă Viorica Dăncilă va accepta să candideze la alegerile prezidențiale din toamnă, după scorul obținut va trebui să demisioneze din fruntea PSD și a Guvernului.

Totodată, Mircea Kivu a susținut că niciunul din vârfurile PSD „nu își dorește în realitate să candideze”.

Cred că accentul cade pe nuanța <<dacă partidul îi va cere>>. Se pare că oricine ar fi candidatul PSD la prezidențiale, va fi un candidat de sacrificiu pentru că nu are șanse. Va pierde. Cred că nu are șanse să ajungă cu un scor onorabil în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cred că niciunul din vârfurile PSD nu își dorește în realitate să candideze. Nici Viorica Dăncilă. E clar că dacă Viorica Dăncilă candidează, după alegerile din toamnă cam trebuie să demisioneze. După ce pierzi alegerile prezidențiale, nu prea mai ai cum să stai în fruntea partidului și în fruntea Guvernului.

Mi-e greu să anticipez dacă PSD-iștii îi vor cere luni premierului Viorica Dăncilă să candideze. Probabil că vor fi jocuri de culise înainte de a se lua o decizie”, a declarat sociologul.

În PSD sunt măsuraţi mai mulţi posibili candidaţi, printre care Eugen Teodorovici, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu şi Călin Popescu Tăriceanu. De asemenea, partidul măsoară şi un candidat independent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *