Skip to content
" "
Politică

Sociologul Mircea Kivu: PNL a pierdut MULT ELECTORAT la referendumul pentru familie! EXCLUSIV

TNL Facebook

Sociologul Mircea Kivu susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, dacă USR este adevărata câștigătoare a controversatului referendum pentru familie, PNL este partidul care a pierdut cel mai mult după eșecul lamentabil al acestei afaceri.

Vă prezentăm argumentele lui Mircea Kivu.

" "

Câștigul USR

”USR este adevăratul câștigător al eșecului referendumului pentru familie, fie și numai pentru faptul – dar nu este vorba doar despre asta – că aseară (duminică seară – n. red.) partidul a apărut pe sticla tuturor televiziunilor de știri din țară. USR a înregistrat un câștig de imagine – a fost singura formațiune care a boicotat oficial referendumul. Urmează ca USR să poată fructifica acest avantaj de imagine la alegerile europarlamentare din primăvară.

Ce riscă PNL

Dincolo de acest aspect, eu cred că PNL a încasat o palmă mult mai usturătoare decât PSD cu prilejul acestui referendum. La urma urmei, PSD a fost egal cu el însuși și a jucat, cum a făcut-o întotdeauna, pe cartea populismului: nu a reușit să scoată la vot multă lume, dar și-a mobilizat electoratul, sau cel puțin o parte însemnată a acestuia. Însă, poziția ambiguă adoptată de PNL, care a semnat un protocol cu reprezentanții Coaliției pentru Familie, a avut un impact puternic în electoratul liberal. Poziția aceasta nu a plăcut deloc electoratului PNL, ceea ce s-a văzut sâmbătă și duminică. Eu nu cred că marea parte a electoratului liberal s-a prezentat la urne. De aceea, este foarte posibil ca PNL să piardă electorat după acest referendum”, a declarat Mircea Kivu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *