Skip to content
Politică

Sociologul Mircea Kivu: PNL a pierdut MULT ELECTORAT la referendumul pentru familie! EXCLUSIV

TNL Facebook

Sociologul Mircea Kivu susține, în exclusivitate pentru PSnews.ro, că, dacă USR este adevărata câștigătoare a controversatului referendum pentru familie, PNL este partidul care a pierdut cel mai mult după eșecul lamentabil al acestei afaceri.

Vă prezentăm argumentele lui Mircea Kivu.

Câștigul USR

”USR este adevăratul câștigător al eșecului referendumului pentru familie, fie și numai pentru faptul – dar nu este vorba doar despre asta – că aseară (duminică seară – n. red.) partidul a apărut pe sticla tuturor televiziunilor de știri din țară. USR a înregistrat un câștig de imagine – a fost singura formațiune care a boicotat oficial referendumul. Urmează ca USR să poată fructifica acest avantaj de imagine la alegerile europarlamentare din primăvară.

Ce riscă PNL

Dincolo de acest aspect, eu cred că PNL a încasat o palmă mult mai usturătoare decât PSD cu prilejul acestui referendum. La urma urmei, PSD a fost egal cu el însuși și a jucat, cum a făcut-o întotdeauna, pe cartea populismului: nu a reușit să scoată la vot multă lume, dar și-a mobilizat electoratul, sau cel puțin o parte însemnată a acestuia. Însă, poziția ambiguă adoptată de PNL, care a semnat un protocol cu reprezentanții Coaliției pentru Familie, a avut un impact puternic în electoratul liberal. Poziția aceasta nu a plăcut deloc electoratului PNL, ceea ce s-a văzut sâmbătă și duminică. Eu nu cred că marea parte a electoratului liberal s-a prezentat la urne. De aceea, este foarte posibil ca PNL să piardă electorat după acest referendum”, a declarat Mircea Kivu, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *