Skip to content
Puterea Știrilor Video

Sociologul Mircea Kivu, previziuni spinoase înainte de alegeri: Este posibil ca Dăncilă să obțină mai multe voturi decât PSD

" "

Sociologul Mircea Kivu, prezent miercuri în studioul Puterea Știrilor, a declarat că este posibil ca Viorica Dăncilă să obțină mai multe voturi decât PSD la alegerile prezidențiale din acest an, însă nu va fi candidatul aflat pe primul loc în primul tur de scrutin.

„Viorica Dăncilă nu va fi candidatul aflat pe primul loc în primul tur de scrutin la alegerile prezidențiale, așa cum obișuniam de fiecare dată ca pe locul 1 să fie candidatul PSD. Am avut testul de acum câteva luni în care partidul doamnei Dăncilă s-a situat pe locul 2, aproape de 3 și nu văd jocuri spectaculoase pe care să le fi făcut partidul sau doamna Dăncilă și care să aducă partidul pe primul loc. 

" "
" "

Pe de altă parte, este posibil ca doamna Dăncilă să obțină mai multe voturi decât PSD, pentru că PSD înseamnă și multe personaje care nu au fost foarte simpatizate de electorat. S-ar putea ca pentru marea masă a electoratului figura doamnei Dăncilă să fie mai bine privită decât PSD. Părerea mea este că dânsa nu are profil de președinte”, a declarat sociologul Mircea Kivu la Puterea Știrilor.

O premieră la alegerile prezidențiale de anul acesta o reprezintă faptul că românii din diaspora vor putea vota pe parcursul a 3 zile – începând de vineri și până duminică, inclusiv.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc în 10 noiembrie, iar cel de al doilea, în 24 noiembrie. În primul tur al alegerilor, românii din străinătate vor putea vota în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur, în 22, 23 și 24 noiembrie.

Calendarul alegerilor prezidențiale 2019:

2 septembrie: depunerea la Biroul Electoral Central a protocolului de constituire a unei alianțe electorale

11 septembrie 2019: înregistrarea în registrul electoral că alegător în străinătate sau ca alegător prin corespondență

22 septembrie, ora 24.00: depunerea candidaturilor 12 octombrie: începe campania electorală

8 noiembrie, orele 12.00-21.00: prima zi a votului în străinate

9 noiembrie, ora 07.00: se încheie campania electorală în țară

9 noiembrie, orele 07.00-21.00: a doua zi a votării în străinătate

10 noiembrie, orele 07.00-21.00: începe votul în țară și este a treia zi de vot în străinătate

10 noiembrie, ora 21.00: alegătorii care sunt în secția de votare și cei care stau la rând pot vota până la ora 23.59.

" "

1 comentariu la “Sociologul Mircea Kivu, previziuni spinoase înainte de alegeri: Este posibil ca Dăncilă să obțină mai multe voturi decât PSD

  1. Adica,numai Iohannis,zis si Premierul Grivco sau Palton,are profil de Presedinte? Adica este pe placul Noii Securitati,de 8 ori mai numeroasa ca Securitatea lui Ceasca Dictator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *