Skip to content
Știri locale Suceava

Şofer amendat abuziv în spălătoria auto: „Poliţistul mi-a spus că nu-l interesează ce zice Vela sau prim-ministrul“

monitorulsv.ro

Un bărbat din oraşul Vatra Dornei, judeţul Suceava, susţine că a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că şi-a dus maşina la spălătorie. Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese auto şi a reprezentanţelor auto sau a altor instituţii de profil nu este interzisă prin ordonanţele militare, potrivit Adevarul.

Un bărbat din Vatra Dornei susţine că a fost amendat pe 12 aprilie, la ora 17.00, pentru că şi-a dus maşina la spălătorie. Şoferul a declarat pentru Monitorul de Suceava că a avut asupra sa toate documentele solicitate de poliţişti, inclusiv declaraţia pe propria răspundere.

" "
" "

Am plecat de la domiciliu cu declaraţia pe proprie răspundere completată cu destinaţia Magazin Lidl, fiind cel mai apropiat, şi apoi o spălătorie auto self wash din imediata apropiere. Am fost surprins la spălătorie de către un echipaj de poliţie şi tratat ca un infractor. Le-am prezentat declaraţia şi actul de identitate. Poliţistul care m-a abordat cu o tonalitate vădit agresivă şi arogantă mi-a explicat că nu am ce căuta acolo, că spălătoriile auto sunt destinate doar poliţiei, salvării şi taximetriştilor şi că doreşte să mă amendeze. Am încercat să-i explic de precizările oficiale ale MAI, dar agentul în cauză mi-a spus că nu îl interesează ce spune Vela sau prim-ministrul sau ce scrie pe pagina oficială a MAI şi că dacă în ordonanţă nu scrie negru pe alb că ai voie la spălătorie, el mă amendează şi că scopul lui este de a aplica doar ordonanţele militare”, a declarat şoferul.

În procesul verbal completat de poliţit se arată că şoferul ”a fost depistat pe strada Republicii din municipiul Vatra Dornei, la spălătoria auto…, efectuând activităţi de cosmetizare a autovehiculului, acestea nefiind prevăzute ca motive de a circula în afara locuinţei”.

Dacă va contesta sancţiunea, şoferul are şanse mari că câştige procesul. Şi asta pentru că activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese şi a reprezentanţelor auto sau a altor instituţii de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanţă Militară.

MAI a transmis clarificări în acest sens şi pe site-ul stirioficiale.ro: ”Pot merge la spălătoria auto să îmi spăl maşina? Răspuns: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curăţarea maşinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanţelor militare. Deplasarea se poate face completând declaraţia pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităţilor persoanei/ motiv justificat”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *