Skip to content
Politică

Șofer român, prins în Marea Britanie cu mai mulți imigranți în camion

Un șofer român a fost arestat de autorităţile britanice după ce poliţiştii au descoperit în camionul pe care îl conducea 21 de migranţi.

Autorităţile britanice îl bănuiesc pe şofer de trafic de persoane şi l-au arestat. Poliţia britanică a confirmat faptul că imigranţii erau transportaţi într-un camion frigorific. Şoferul român are 26 de ani şi a fost arestat pentru trafic de imigranţi şi intrare ilegală pe teritoriul regatului britanic, potrivit agerpres.ro.

Serviciile de salvare au informat iniţial că în camionul frigorific erau 23 de imigranţi bărbaţi, iar aproximativ o jumătate dintre aceştia erau pe punctul de a îngheţa şi a trebuit să fie transportaţi la spital.

Incidentul s-a produs sâmbătă, pe o autostradă . Luni dimineaţă, poliţia britanică a informat că în camionul frigorific se aflau 21 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 15 şi 52 de ani.

„Şoferul camionului, un român de 26 de ani, a fost arestat fiind bănuit de implicare în traficul de migranţi în Marea Britanie. El a fost eliberat pe cauţiune, iar vehiculul acestuia a fost confiscat în vederea anchetei. Grupul celor 21 de migranţi provenea din Afganistan şi Iran şi a fost arestat fiind suspectat de intrare ilegală în Marea Britanie, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei britanice, precizând că arestaţii au fost ulterior eliberaţi şi plasaţi sub controlul UK Border Agency.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *