Skip to content
Politică

Șoferii trebuie să știe asta: s-a înăsprit Codul Rutier. Totul a intrat în vigoare duminică

canal3.md

Toți șoferii trebuie să știe asta: s-a înăsprit Codul Rutier. Toate noile prevederi au intrat în vigoare duminică. Vedeți mai jos ce îi așteaptă pe conducătorii auto.

Duminică au intrat în vigoare noile reguli privind Inspecția Tehnică Periodică a autovehiculelor, una dintre ele fiind că talonul mașinii se suspendă automat odată cu expirarea ITP-ului. Poliția va reține actele și plăcuțele de înmatriculare pe loc și șoferul nu mai poate pleca cu mașina, scrie Hotnews.

”Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecția tehnică periodică nu este valabilă. În cazul depistării în trafic a unui vehicul a cărei inspecție tehnică periodică a expirat, pe lângă sancțiunea contravențională principală, vor fi reținute și certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înregistrare și se va elibera dovadă fără drept de circulație”, explică Poliția Română.

Suspendarea de drept a înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică. Mai mult: suspendarea înmatriculării unui vehicul se va face şi dacă mașina nu a fost înscrisă pe numele proprietarului de drept la 90 de zile de la achiziţionarea lui. Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, stațiile ITP vor fi obligate să înregistreze video activitatea și să păstreze înregistrările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *