Șoferul beat și drogat care a omorât o femeie în Popești Leordeni, arestat pentru 30 de zile

masina
Sursa foto: pixabay

Bărbatul care s-a urcat la volan beat și drogat și a provocat un accident mortal pe strada Unirii din Popești Leordeni, Ilfov, rezultând două victime, dintre care una a decedat și daune materiale la cinci mașini parcate, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov.

Accidentul rutier, care s-a petrecut la data de 2 septembrie, a dus la rănirea gravă a două femei cu vârstele de 51 și 56 de ani. Victimele au fost transportate la două unități medicale pentru primirea îngrijirilor medicale necesare, dar din păcate, femeia în vârstă de 56 de ani a decedat ulterior, potrivit IPJ Ilfov, potrivit Gândul.ro.

Șoferul vinovat, un bărbat de 59 de ani, a fost supus testelor alcooltest și drug test, care au indicat că avea o concentrație de 1,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat și a fost pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive. Ulterior, acesta a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice.

Bărbatul a declarat că, după producerea accidentului și înainte de sosirea poliției, a fost agresat fizic de mai multe persoane în contextul incidentului rutier.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Ilfov, care efectuează investigații cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive, precum și lovire sau alte acte de violență.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă ani grei în spatele gratiilor.

Destin tragic într-o zi de aniversare

Potrivit relatărilor de la fața locului, prietenii și martorii au dezvăluit că femeia a ieșit pe stradă pentru a primi un tort cu ocazia zilei ei de naștere. Impactul a fost atât de rapid și devastator încat femeia nu a mai apucat să facă nicio mișcare și a fost spulberată de mașina condusă de șoferul beat și drogat.

„În loc să frâneze, șoferul a accelerat! Și astfel, a intrat în femeie. A fost o impact violent! Trei mașini au fost distruse în același timp. Șoferul a trecut pe lângă mine cu un prosop plin de sânge și le spunea tuturor că a băut!”, a declarat unul dintre matorii accidentului fatal.

Un alt martor a adăugat: „Când a ieșit din mașină, părea că nu are nicio grijă. A luat-o pe prima stradă la stânga. Nu spunea nimic altceva decât: «Am băut foarte mult, am băut foarte mult!»”.

Un alt martor a relatat că șoferul a venit inițial să-i aducă mâncare mamei sale. Când martorul a ajuns la locul accidentului, șoferul părea nepăsător și drogat, și nu realiza că a omorât o persoană. Martorul a menționat: „Voia să plece, dar au venit mai mulți oameni și nu l-au lăsat să plece. Nici măcar nu putea, pentru că sângele îi curgea.”

Prietenii victimei au spus că aceasta părea să aibă o premoniție cutremurătoare a sfârșitului ei. Ea lucra la Spitalul „Bagdasar Arseni” și, în ultimele zile, a trăit intens fiecare moment și a savurat toate experiențele ca și cum ar fi știut că acestea ar putea fi ultimele pe acest pământ.

 

O vecină a dezvăluit: „A plecat de aici cu tortul în brațe. Era o mamă excepțională. Avea trei copii, doi dintre ei erau gemeni, iar cel mai mare era ca un stejar”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: