Skip to content
Politică

Solicitare IPP către MAE privind votul românilor din diaspora

Institutul pentru Politici Publice cere vot prin corespondență pentru românii din diaspora și în același timp oferă asistență juridică gratuită oricărui român din afară care dă în judecată Ministerul de Externe.

„Ca formă de presiune asupra instituțiilor responsabile, Institutul oferă asistență juridică gratuită oricărui cetățean român cu domiciliul legal în străinătate care își asumă acționarea în instanță a Ministerului de Externe – autoritatea responsabilă de organizarea condițiilor pentru votarea în diaspora”, informează IPP.

De asemenea, Institutul pentru Politici Publice cere formațiunilor politice să schimbe de urgență legislația electorală pentru a permite votul prin corespondență pentru românii din diaspora, potrivit Hotnews.

„Solicităm partidelor politice să modifice de urgență legislația electorală pentru a permite, în viitor, votul prin corespondență pentru românii din diaspora. Este inadmisibil ca incapacitatea sau lipsa de voință a Statului roman de a pune la punct un sistem securizat de informații, ignorând apelurile societății civile lansate constant în ultimii peste 10 ani, să condamne cetățenii români din străinătate să se chinuie la coadă pentru a iși exercita un drept constituțional.”, susține IPP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *