Skip to content
Politică

Solicitare radicală a unui lider PSD către noul Președinte ales, Klaus Iohannis

Unul dintre liderii PSD a comentat pe marginea discursului noului Președinte ales al României și de asemenea i-a cerut acestuia să ia atitudine.

În acest context, senatorul PSD de Ilfov Gabriela Firea a făcut unele observații privind discursul de 1 decembrie al alesului României Klaus Iohannis, pe care îl aseamănă cu mesajul central promovat de Victor Ponta în campania lui prezidențială.

„”În 1918, Marea Unire a avut o expresie teritorială și instituțională. A însemnat desăvârșirea statului național, ca act de voință al națiunii române. Ca Președinte al României, îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate națională”, spunea în urmă cu două zile președintele ales al României la Alba Iulia, cu prilejul festivităților dedicate Zilei Naționale, preluând mesajul central al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta. Ce înseamnă acest lucru? Ne răspunde, în același discurs, dl Iohannis: „Înseamnă asumarea unor obiective naționale, înseamnă acțiunea comună în atingerea lor și înseamnă refacerea încrederii. Ziua de azi este cel mai bun prilej pentru a vedea care sunt marile noastre restanțe”, am încheiat citatul.”, a afirmat Gabriela Firea, într-un comunicat de presă remis PSnews.

În același timp, aceasta condamnă atitudinea noului Președinte al României, în condițiile în care, în timp ce acesta își rostea discursul, Partidul Civic Maghiar repeta ideile secesioniste în legătură cu Ținutul Secuiesc.

„Sună bine refacerea încrederii, dar în timp ce președintele ales rostea aceste cuvinte, pe câteva case din secuime era arborat drapelul de doliu, iar reprezentanții Partidului Civic Maghiar au folosit ziua de 1 Decembrie drept prilej pentru reiterarea ideilor secesioniste legate de Ținutul Secuiesc.”, este de părere Gabriela Firea.

Totodată, senatorul PSD îl sfătuiește pe Iohannis să își arate mai mult interesul în manifestările „jignitoare” pentru români, chiar dacă acestea sunt aranjate de cei care l-au susținut în alegeri.

„Poate că, în paralel cu marile proiecte naționale, pe dl Iohannis ar trebui să-l preocupe și aceste manifestări jignitoare la adresa tuturor românilor de bună credință, chiar dacă ele sunt organizate de o formațiune ai cărei lideri l-au sprijinit public și explicit în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.”, a mai spus Firea.

Nu în ultimul rând, senatorul PSD îi mai cere lui Klaus Iohannis să ia atitudine cu privire la retragerea Ordinului Național Steaua României acordat lui Laszlo Tokes.

„N-ar fi deloc rău ca pe lista cu marile noastre restanțe, despre care vorbește președintele Iohannis, să figureze și retragerea Ordinului Național Steaua României acordat lui Laszlo Tokes, ca semn că cei care sfidează statul român nu pot fi în același timp și beneficiarii unor înalte distincții ale acestuia. Îi solicit acest lucru președintelui ales, în dublă calitate, de senator al României și de membru în Consiliul de Onoare al Ordinului Național Steaua României, care a decis în unanimitate ca dlui Tokes să-i fie retrasă distincția.”, a afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea conchide prin a spune că încă mai speră la o schimbare, pe care, la fel ca toți românii, o așteaptă de multă vreme.

„Așteptăm însă cu toții ca acesta să fie dublat și de fapte pe măsură, care să contribuie la intrarea într-o normalitate după care tânjim de 10 ani.”, a adăugat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *