Skip to content
Politică

Solicitarea fără precedent a unui europarlamentar român

Unul din europarlamentarii români a transmis astăzi o solicitare către reprezentanții Parlamentului European și cei ai Comisiei Europene pentru a interveni în disputa legată de votul din diaspora al românilor, în turul II al prezidențialelor.

Europarlamentarul Cristian Preda, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe, le cere președintelui Parlamentului European și șefului Comisiei Europene să intervină în disputa privind organizarea în străinătate a turului II al alegerilor pentru desemnarea președintelui României, potrivit europafm.ro.

Cristian Preda spune că, prin felul în care a organizat, în Europa, primul tur al alegerilor pentru viitorul președinte al României, Guvernul a încălcat Pactul referitor la drepturile civile și politice care spune că orice cetățean are dreptul de a vota, iar statul trebuie să-i asigure toate condițiile necesare.

Europarlamentarul român spune că Jean Claude Junker și Martin Schulz pot face presiuni astfel încât Guvernul să ia toate măsurile necesare, inclusiv să deschidă mai multe secții de votare în străinătate.

De asemenea, Cristian Preda a avut un punct de vedere tranșant cu privire la demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

”Demisia ministrului Corlățean e un gest tardiv și inutil. Cel mai slab ministru de externe pe care l-a avut România (poate doar Ana Pauker să fi fost mai rea!) nu e singurul vinovat pentru dezastrul de la turul I, când alegerile nu au fost libere: de fapt, responsabilitatea politică îi aparține lui Ponta. Premierul-candidat vrea să blocheze votul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate. Ponta nu acceptă secții suplimentare. În aceste condiții, alegerile riscă să nu îndeplinească standardele internaționale, în materie electorală”, a precizat Cristian Preda pe pagina sa de socializare.

2 comentarii la “Solicitarea fără precedent a unui europarlamentar român

  1. A inceput—-JOCUL IELELOR—-cu regia din 2012–ZBUCIUMATII NOSTRI DRAGI—PREDA—MACOVEI—grupul de la geamul toaletei– grupul –greu de convins I I— BACONSKI—-PAPAHAGI —supliniti cu succes de aripa liberala—RENATE WEBER –GORGHIU–ORBAN—ATANASIU .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *