Skip to content
Politică

Soluţia lui Guy Verhofstadt (ALDE european) la ameninţările teroriste: Fac apel la Comisia Europeană să…

Află care este soluţia lui Guy Verhofstadt (preşedintele grupului ALDE din Parlamentul European) în ceea ce priveşte ameninţările teroriste.

Într-un mesaj publicat, luni, pe Facebook, eurodeputatul subliniază că  deciziile luate de către miniştrii de Justiţie şi de Afaceri Interne din statele membre UE după atacurile din Bruxelles „s-au îndreptat în direcţia bună, dar nu sunt nici pe departe suficiente”.

„Liderii noştri par înţepeniţi în politicile eşuate ale «mai bunei coordonări». Declaraţia lor se bazează pe îmbunătăţirea schimbului de informaţii dintre statele membre, fără a face din acest aspect unul obligatoriu.

De aceea, fac apel la Comisia Europeană să îşi continue propunerile legislative. Trebuie să punem în aplicare schimbul obligatoriu de intelligence în domeniul antiterorismului dintre toate cele 28 de servicii naţionale de informaţii. Nu mai putem lăsa siguranţa cetăţenilor noştri să depindă de schimbul voluntar de informaţii dintre agenţiile noastre de securitate. Trebuie să îi acordăm echipei de legătură capacităţile de acţiune pe teritoriul UE, astfel încât să poată merge dincolo de «investigarea dimensiunilor internaţionale şi europene ale prezentei ameninţări teroriste». Dacă facem efortul de a sprijini experţii antiterorişti naţionali la nivel european, trebuie să le dăm de lucru în mod serios”, continuă Guy Verhofstadt.

ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *