Skip to content
Puterea Știrilor Video

Soluțiile lui Ciprian Ciucu (PNL) pentru traficul din București: Pur și simplu sunt prea multe mașini, trebuie schimbat comportamentul de mobilitate

Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatul intern pentru Primăria Capitalei din partea PNL, Ciprian Ciucu, a declarat la ”Puterea Știrilor” că singura soluție pentru decongestionarea traficului infernal din București este schimbarea paradigmei de mobilitate.

”Obiectivul principal este schimbarea paradigmei de mobilitate, al comportamentului de mobilitate al oamenilor. În ideea ca eu să-i garantez bucureșteanului că ajunge din punctul A în punctul C, trecând prin punctul B, adică interconectat, cu mașina personală în 25 de minute, dacă acum faci o oră sau 50 de minute. 

Vorbim, deci, de proiecte mari de infrastructură, iar asta nu poate face decât un primar care are sprijinul Guvernului”, a spus președintele PNL Sector 6, Ciprian Ciucu.

Candidatul intern liberal susține că programele de managementul traficului ”sunt povești de adormit copiii”.

”Ideea e că ai prea multe mașini, deci trebuie schimbat comportamentul de mobilitate, de la auto personal la transportul în comun.

Dacă omul vede că ajunge unde are nevoie în 20 de minute atunci renunță singur la mașină. Omul ce vrea? Vrea să fie predictibil și la timp transportul în comun, vrea să fie curat, să fie confortabil, să nu fie înghesuit și să ajungă rapid. Și cum poți face asta? Păi, doar investind masiv în rețeaua de metrou și benzi uni dedicate transportului în comun, altfel n-ai cum. Poți să iei cel mai inteligent software de management al traficului, până la urmă tot se va bloca, pentru că sunt prea multe mașini”, a adăugat Ciprian Ciucu.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *