Skip to content
Politică

Soluțiile Ministerului Justiției pentru supra-aglomerarea penitenciarelor

magnanews.ro

Ministerul Justiției a întreprins un calendar de măsuri – aprobat miercuri în ședința de Guvern condusă de premierul interimar Mihai Fifor – privind supra-aglomerarea din penitenciare, un subiect puternic discutat în societatea românească anul trecut.

Astfel, una dintre soluțiile găsite de Ministerul Justiției ar putea fi supravegherea electronică, decizie care ar urma să fie luată de către judecători, după modelul pedepselor cu suspendare. Totodată, peste 8.000 de noi locuri de cazare pentru deţinuţi ar urma să fie construite în următorii şase ani, iar alte peste 1.300 de locuri de cazare din penitenciare să fie modernizate. O altă măsură prevede introducerea în lege a acordării unor compensaţii financiare pentru deţinuţii care au executat pedepse în condiţii necorespunzătoate, relatează News.ro

Compensaţia financiară în cazul cazării deţinuţilor în condiţii necorespunzătoare se va realiza după modelul recursului compensatoriu. Deținuții ce ar putea să beneficieze de aceste compensații sunt cei ce nu au beneficiat de reducerea cu şase zile a pedepselor la fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii.

”Suma cuvenită unei persoane care a executat pedeapsa în condiţii necorespunzătoare (şi pentru care nu a obţinut în prealabil zile-câştig potrivit art. 551 din Legea nr. 254/2013) va fi obţinută prin înmulţirea acestor zile-câştig cu o sumă ce urmează a fi stabilită pentru fiecare zi-câştig”, se arată în Calendarul de măsuri publicat de Ministerului Justiţiei.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *