Skip to content
Societate

SONDAJ. 7 din 10 poliţişti vor să-şi suspende activitatea din cauza înghețării salariilor

Facebook

Polițiștii sunt epuizați, se simt discriminați în raport cu alte categorii profesionale, spun că nu au fost protejați de superiori și se gândesc la proteste, potrivit unui sondaj făcut în rândul polițiștilor privitor la efectele epidemiei de Covid 19.

Sondajul a fost realizat de Sindicatul Europol prin mijloace electronice, utilizându-se o platformă de sondare. 4.837 de polițiști din 31 de județe și din București au răspuns întrebărilor privitoare la efectele pe care epidemia de Covid 19 le-a produs asupra lor.

Conform rezultatelor, 94% din polițiști consideră că fără implicarea lor în activitățile de combatere a epidemiei Guvernul nu va mai putea aplica măsurile de prevenire stabilite. De asemenea, 7 din 10 polițiști sunt dispuși să suspende activitatea, ca formă de protest, în cazul în care nu se va reveni asupra înghețărilor salariale. Totodată, 8 din 10 polițiști au răspuns că nu au fost luate măsuri suficiente sau chiar deloc, de către șefi, pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus în rândul personalului.

Nu în cele din urmă, 8 din 10 polițiști resimt puternic efortul și sunt mult mai epuizați ca urmare a activităților întreprinse pe durata epidemiei decât înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *