Skip to content
Coronavirus

SONDAJ Arafat se bucură de încrederea a peste trei sferturi dintre români. Pe ce loc e Ludovic Orban

Un studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie – IRES, realizat în perioada 7 – 8 aprilie, indică faptul că Raed Arafat este personalitatea publică a momentului, având încrederea a peste trei sferturi dintre români.

În Raed Arafat au încredere ridicată votanții PNL, PSD și cei ai altor partide, fiind creditat cu încredere mai scăzută de către votanții Alianței USR – PLUS sau de către indeciși și cei care nu răspund / nu votează la alegerile parlamentare. Respondenții care declară că votează la alegerile parlamentare cu PNL sunt cei care au încredere ridicată în președintele Klaus Iohannis în cea mai ridicată proporție.

Astfel, președintele Klaus Iohannis este creditat cu încredere de către 39% dintre respondenți, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se bucură de încrederea a 37% dintre cei chestionați, în timp ce în premierul Ludovic Orban și în ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spun că au încredere doar un sfert.

În Ludovic Orban și în ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au încredere ridicată în proporții mai ridicate votanții PNL, în timp ce în ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pe lângă votanții PNL, au încredere ridicată și cei care votează cu alt partid decât PNL, PSD, Alianța USR-PLUS.

Fișa tehnică a studiului:

Volumul eșantionului: 1.055 indivizi de 18 ani și peste

Tipul eșantionului: multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național

Reprezentativitate: eroare maximă tolerată de ± 3%

Perioada realizării anchetei: 7 – 8 aprilie 2020

Metoda: Datele au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Studiul pe larg poate fi consultat aici.

1 comentariu la “SONDAJ Arafat se bucură de încrederea a peste trei sferturi dintre români. Pe ce loc e Ludovic Orban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *