Skip to content
Politică

SONDAJ Avangarde: cine le suflă în ceafă lui Iohannis și Cioloș

Citiți, în cele ce urmează, despre rezultatele celui mai recent SONDAJ realizat de către Avangarde. Vedeți cine le suflă în ceafă președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș.

Continuă să apară amănunte din sondajul realizat în perioana 5-12 octombrie și despre care PSnews.ro a scris zilele trecute. (Pentru metodologie, accesați linkul de mai jos.)

CITIȚI ȘI: SONDAJ Arafat o depășește pe Kovesi. Surpriza de pe locul secund

Acum, același sondaj arată în ce măsură principalii politicieni se bucură de o părere bună din partea populației. Astfel, la întrebarea: „Ce părere aveți despre următoarele personalități politice?”, 49% dintre respondenți au declarat că au o părere bună despre Klaus Iohannis, 48% despre primarul general al Capitalei Gabriela Firea, în timp ce Dacian Cioloș și predecesorul său Victor Ponta se află la egalitate, cu un scor de 45%. Senatorul PSD Ecaterina Andronescu (fost ministru al Educației) este cotată la 44%, în timp ce edilul din Craiova, Olguța Vasilescu, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, beneficiază fiecare de câte 43%. Ultimul politician al cărui scor începe cu cifra 4 este deputatul social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Muncii și al Mediului.

CITIȚI ȘI: SONDAJ Tehnocrații, dezastru la notorietate. Persistă pesimismul

În rest, partea inferioară a rezultatelor include diverși politicieni ai căror scor începe cu cifra 2: Nicușor Dan (27%), Alina Gorghiu (26%), Daniel Constantin (25%), Traian Băsescu (22%), Marian Munteanu (21%) și Adriana Săftoiu (20%).

Autorii sondajului precizează că diferențele până la 100% sunt formate din variantele de răspuns: „Părere proastă”, „Nu am auzit de el”, „Nu pot aprecia” și „Nu răspund”.

2 comentarii la “SONDAJ Avangarde: cine le suflă în ceafă lui Iohannis și Cioloș

 1. Cand ma uit la fotografie imi aduc aminte de Eminescu. Nu mai spune nimeni nimic de poetul national. De ce? Oare „De la Nistru pan/la Tisa e de actualitate”?
  „Grecoteii si strãinii
  Mânca-le-ar inima câinii
  Mânca-le-ar tara pustia
  Si neamul nemernicia
  Cum te pradã, cum te seacã
  Sãracã, tarã, sãracã!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *