Sondaj Avangarde: PMP și FD nu au adus nimic în Alianță, ba chiar au tras în jos USR; supărare între USR-iștii vechi

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Surpriză mare în ultimele sondaje apărute: Alianța formată din USR, PMP și Forța dreptei ar obține chiar mai puține procente decât avea USR singur în sondaje în ultimele luni.

Conform celui mai recent sondaj Avangarde, care a sondat preferințele românilor pentru europarlamentare și care a luat în calcul și situația în care USR ar candida alături de PMP și Forța Dreptei, Alianța acestora ar ieși pe locul 4, după PSD, PNL și AUR.

Procentele alianței electorale au scăzut chiar sub 15%, un procent la care USR se regăsea deseori în sondajele mai vechi.

Conform experților politici, unul dintre motivele pentru care cele 3 partide ar lua mai puțin decât dacă ar candida separat este faptul că USR, PMP și FD nu au prea multe în comun – la nivel de valori, program sau direcție politică. Aceasta este și principala nemulțumire a USR-iștilor: că sloganul lor cu ,,oameni noi în politică” este practic invalidat de alianța cu partidul fostului președinte Traian Băsescu și cu cel al lui Ludovic Orban.

În plus, faptul că alianța a scăzut sub 15% înseamnă că aceștia vor avea și mai puțini europarlamentari decât în 2019. Și aceasta este o altă nemulțumire a USR-iștilor vechi, având în vedere că pe locurile eligibile, USR a trebuit să cedeze și două locuri importante către Eugen Tomac (PMP) și Violeta Alexandru (Forța Dreptei).

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL