Skip to content
Politică

SONDAJ Bătăi mari de cap pentru PSD și Victor Ponta. PNL și Iohannis rămân în fruntea preferințelor românilor

Sondajele de opinie confirmă simpatia de care se bucură președintele Klaus Iohannis și la peste șase luni de la alegerea sa la Palatul Cotroceni. Dacă Președintele nu are probleme din acest punct de vedere, nu același lucru putem să îl spunem și despre premierul Victor Ponta, care a scăzut în ultima perioadă până sub scorul partidului.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Dan Andronic în emisiunea Lumini și Umbre de la B1 TV, Iohannis spulberă în continuare concurența de pe piața politică, situându-se la 70% încredere. Victor Ponta este la mare distanță de președinte, cu 38%, fiind devansat chiar și de Sorin Oprea și Călin Popescu-Tăriceanu, care au 45%, respectiv 39%.

Ponta este urmat la nivel de încredere de cea pe care a lăsat-o în locul său la partid, Rovana Plumb, care are 33%, iar pe poziţia a şasea se situează fostul director SRI şi noul ambasador al României în SUA, George Maior (30%). Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al SIE, se bucură de încrederea a 26% dintre persoanele intervievate, potrivit evz.ro.

Prim-vicepereşedintele PNL Cătălin Predoiu urmează în top, cu 21%, în timp ce în copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, au încredere 20%, respectiv 19% dintre români.

În ceea ce priveşte intenţia la vot la parlamentare, PNL se află din nou peste PSD, având o intenție de vot de 41% dintre persoanele intervievate, în vreme ce social democrații, într-un tandem cu UNPR, ar obține 40%. Dintre persoanele chestionate, 64% dintre acestea au răspuns că vor merge la vot.

1 comentariu la “SONDAJ Bătăi mari de cap pentru PSD și Victor Ponta. PNL și Iohannis rămân în fruntea preferințelor românilor

  1. Pe ce se bazeaza …asa zisu` sondaj ??? A facut ceva Pendeleu` ca sa „merite” ceva …orice ??? Nu, nu si….nu ! De trei ori NU !!! Deci….. povesti….vanatoresti !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *