Skip to content
Politică

SONDAJ Calcule febrile înainte de alegerile din Franța

Se fac calcule febrile înainte de alegerile de mâine care vor avea loc în Franța.

Jurnalistul Rareș Bogdan a publicat, sâmbătă seara, pe pagina personală de Facebook, rezultatele ultimului sondaj dinaintea alegerilor, care arată cum candidatul de centru-stânga scos din mănușa de Sistem cu un partid nou împotriva Sistemului, Emmanuel Macron, coboară puțin de la 23% și chiar 23.5/24% săptămâna trecută.
”Macron – 22% , Fillon – 21.5% , Melenchon – 21% , Marine Le Pen – 21% , Hammon – 8% , Poutou – 3% .

Francois Fillon, candidatul dreptei republicane in ușoară creștere, va amintesc ca a avut și 18% in ultimele săptămâni din cauza transformării lui in ținta pe tema soției angajate la Parlament și a costumelor primite cadou , marea surpriza este Jean Luc Melenchon, candidatul stângii comuniste și neo-troțkiste care sare de 20% și datorită excelentei prestații din cele trei dezbateri televizizate și a mesajului populist și extrem de penetrant.

La începutul campaniei era cotat cu maxim 10% potențial de creștere dar cazand la un rușinos scor de 8% candidatul Benoit Hamon al Socialiștilor au acumulat mult Melenchon și Macron. Muncitorul care candidează din spirit de fronda la aceste Alegeri Prezidențiale din Franța, Poutou ia și el 3%! Practic orice este posibil. Fără precedent in istoria alegerilor prezidențiale din Franța sa nu se știe cu exactitate măcar unul dintre cei doi care vor intra in finala de peste doua săptămâni, practic pentru locuitorul următorilor ani de la Palatul Elysee.

O tara intr-o profunda criza politica, o democrație bolnava este Franța de azi unde cele doua extreme, dreapta și stânga au împreuna aproape 50% din totalul celor ce Votează! De amintit ca in continuare peste 25% dintre cei ce spun ca merg la
Vot nu spun și cu cine vor vota. Unii sunt nehotărâți iar alții intra in „spirala tăcerii”. Culmea ar fi sa vedem bolșevicul Melenchon ca se va bate cu dreapta radicala Le Pen in Turul 2. Orice este posibil„, scrie Rareș Bogdan pe pagina personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *