Skip to content
Politică

Sondaj: ce cred românii despre acţiunile DNA

huff.ro

Direcția Națională Anticorupție, instituție condusă până nu demult de Laura Codruța Kovesi, s-a aflat în centru atenției opiniei publice în ultimul an, după ce mai multe acuzații răsunătoare au venit ca o avalanșă.

Acum, instituția este condusă interimar de Călin Nistor, prim procurorul-şef adjunct al DNA, după expirarea mandatului de şase luni al Ancăi Jurma. Însă, mandatul de conducere în fruntea DNA al lui Călin Nistor expiră în mai 2019.

Potrivit unui sondaj făcut la comanda PNL, DNA-ul nu se află într-o situație prea ”înfloritoare”. Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că, potrivit sondajului, percepția publică despre instituția condusă acum interimar de Călin Nistor este într-o cădere publică. Concret, 40,5 % dintre cei intervievați asociază DNA cu abuzurile și doar 38% consideră că instituția ”face bine”.

Amintim că sondajul comandat de PNL a fost efectuat pe 26.000 de persoane, iar rezultatele acestuia au fost prezentate mai multor lideri liberali la o întâlnire ce a avut loc duminică seara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *