Skip to content
Politică

Sondaj: ce cred românii despre acţiunile DNA

huff.ro
" "

Direcția Națională Anticorupție, instituție condusă până nu demult de Laura Codruța Kovesi, s-a aflat în centru atenției opiniei publice în ultimul an, după ce mai multe acuzații răsunătoare au venit ca o avalanșă.

Acum, instituția este condusă interimar de Călin Nistor, prim procurorul-şef adjunct al DNA, după expirarea mandatului de şase luni al Ancăi Jurma. Însă, mandatul de conducere în fruntea DNA al lui Călin Nistor expiră în mai 2019.

" "
" "

Potrivit unui sondaj făcut la comanda PNL, DNA-ul nu se află într-o situație prea ”înfloritoare”. Concret: surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că, potrivit sondajului, percepția publică despre instituția condusă acum interimar de Călin Nistor este într-o cădere publică. Concret, 40,5 % dintre cei intervievați asociază DNA cu abuzurile și doar 38% consideră că instituția ”face bine”.

Amintim că sondajul comandat de PNL a fost efectuat pe 26.000 de persoane, iar rezultatele acestuia au fost prezentate mai multor lideri liberali la o întâlnire ce a avut loc duminică seara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *