Skip to content
Politică

SONDAJ Ce părere au românii despre o FEMEIE-PREMIER

Multi dintre romani considera ca locul femeilor nu este in politica si doar unul din patru crede ca o doamna premier ar schimba lucrurile in bine, potrivit unui sondaj INSCOP.

Pusi in fata ipotezei ca partidele sa fie obligate prin lege sa promoveze mai multe femei in posturi alese, 44,5% dintre respondenti au spus ca sunt de acord cu aceasta idee, 37% se opun, in timp ce 18,5% au ales sa nu raspunda la intrebare, precizează ziare.com.

Numarul destul de ridicat al celor care nu s-au pronuntat este cauzat de „conformismul social”, sustin specialistii.

Referitor la modul in care ar schimba scena politica implicarea mai mare a femeilor, 40,3% dintre cei chestionati sustin ca lucrurile ar ramane la fel, 25% au spus ca situatia ar fi mai buna, iar 17,2% considera ca lucrurile ar merge mai rau. La aceasta intrebare 17,5% nu au raspuns.

La intrebarea „Ce parere aveti despre posibilitatea ca o femeie sa devina prim-ministrul Romaniei” raspunsurile s-au suprapus in mare parte cu cele de la intrebarea anterioara.

Asadar, 47,4% dintre respondenti sunt de parere ca o femeie premier nu ar schimba situatia, 24,3% spun ca lucrurile s-ar imbunatati, 12,5% afirma contrariul, iar 15,8% au ales sa nu raspunda.

Sondajul „Barometrul Inscop – Adevarul despre Romania” a fost realizat in perioada 5-10 februarie 2015, avand la baza 1.065 de persoane reprezentative pentru populatia Romaniei de peste 18 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *