SONDAJ CEC Bank: Trei sferturi dintre români susţin că îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă

Unde-poti-schia-in-minivacanta-de-1-Decembrie-Cele-mai.jpg
Sursa foto: Facebook

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face, 11,5% îşi vor petrece vacanţa de iarnă în România, la munte, 7,5% vor petrece la rude/la ţară, arată un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.  Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanţa de iarnă, aproximativ 80% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei şi doar aproape 4% intenţionează să cheltuie peste 4.000 lei.

”Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă iar dintre cei care o vor face, circa 11,5% îşi vor petrece vacanţa de iarnă în România, la munte, 7,5% vor petrece la rude/la ţară, peste 6% pe litoralul românesc şi numai 2,6% o vor petrece în străinătate”, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Dintre cei care îşi vor petrece concediul în străinătate, circa 22% spun că vor merge în Turcia, aproape 16% au ales Spania, 12,5% – Grecia, câte 10% vor petrece sărbătorile în  Bulgaria şi Italia iar peste 6% în Egipt. Printre alte destinaţii de vacanţă se numără, Norvegia, Anglia şi Brazilia.

La întrebarea ”Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această iarnă?”, peste 68% dintre cei care au răspuns sondajului au menţionat că vor merge 3 – 4 zile anul acesta în vacanţă peste 20% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, circa 8% vor merge în vacanţă 10 zile şi numai 2% vor petrece două săptămâni sau mai mult în vacanţă.

În ceea ce priveăte bugetul alocat anul acesta pentru vacanţa de iarnă – aproximativ 80% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, peste 11% au răspuns între 1.000 – 2.000 lei, 6,5% vor aloca între 2.000 – 4.000 lei, iar aproape 4% intenţionează să cheltuie peste 4.000 lei.

Referitor la mijlocul de transport pe care îl folosesc românii pentru a merge în vacanţă, autoturismul personal este prima alegere. Mai mult de jumătate dintre cei care vor pleca în vacanţă vor merge cu maşina, circa 23% au ales să se deplaseze cu trenul, peste 15% cu autocarul şi aproximativ 8% cu avionul.

Sondajul a fost realizat online de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion de aproximativ 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

53% dintre respondenţi sunt salariaţi, 75% locuiesc la oraş şi peste 27% au studii superioare.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL