SONDAJ Cel mai recent clasament al partidelor. Care cred românii că sunt principalele probleme ale țării

Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit unui sondaj realizat de CURS în perioada 10-20 martie 2023, PSD rămâne primul partid din România cu 33% intenție de vot, urmat de PNL cu 21%, AUR 16% și USR 9%. La coada clasamentului în topul partidelor din România se situează PU-SL (4%), SOS România (4%), UDMR (5%) și PMP (5%).

Potrivit aceluiași sondaj, 74% dintre români susțin că România merge mai degrabă într-o direcţie greşită, 19% sunt de părere că direcţia este una bună, în timp ce 7% nu au răspuns.

În opinia dumneavoastră, care sunt principalele două probleme ale României, de care conducerea țării ar trebui să se ocupe de urgență?

 30% Nivelul de trai, pensiile, salariile

21% Economia, criză economică/financiară

17% Prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei

Dumneavoastră personal, cât de afectat sunteți de creșterea prețurilor?

56% Foarte afectat

37% afectat

4% Putin afectat

Vă așteptați să existe creșteri de prețuri în următoarele luni la …?

91% Alimente

89% Carburanți (benzina, motorină)

86% Energie

85% Întreţinere

Credeți că România va fi admisă în Spațiul Schengen anul acesta?

6% Sigur da

18% mai degrabă da

41% mai degrabă nu

22% sigur nu

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL