Skip to content
Politică

SONDAJ Cifre îngrijorătoare pentru coaliție. Cine sunt marii câștigători ai crizei politice generată de demiterea lui Vlad Voiculescu

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde în perioada 1-8 mai și obținut în exclusivitate de PS News, 32% dintre românii intervievați cred că actuala coaliție de guvernare va rezista câteva luni, 1% până în 2022, 3% până în 2023 și 22% până la alegerile din 2024. Important de precizat că 29% spun că nu pot aprecia iar 3% nu știu sau nu răspund.

Totodată, 40 % dintre cei intervievați cred că președintele Klaus Iohannis nu a procedat corect când a ales să nu intervină public în nici un fel pentru soluționarea crizei politice, 35% cred că a procedat corect iar 25% nu știu sau nu răspund.

În ce privește modul în care s-a decantat criza politică generată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul sănătății, la întrebarea cine a pierdut și cine a câștigat, PSD pare să fie marele câștigător (46% cred că partidul a avut de câștigat), urmat de AUR cu 31%. Cel mai mult pare să fi avut de pierdut USR/PLUS (52% cred că a avut de pierdut), urmat de PNL (45% cred că partidul a avut de pierdut) și de UDMR (36%).

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 1 – 8 mai, pe un eșantion de 900 de subiecți, intervievați prin metoda CATI (interviuri telefonice). Sondajul are o marjă de eroare de 3, 2%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *