Skip to content
Politică

SONDAJ Cine sunt votanții AUR: doar 8% declară că au studii superioare, majoritatea provin din mediul urban, 40% sunt angajați și 32% fără ocupație

Inquam Photos / Octav Ganea

Un sondaj realizat de Avangarde în perioada 20 – 31 ianuarie evidențiază profilul votanților AUR. Potrivit acestuia, majoritatea celor care declară că ar acorda votul AUR (61%) sunt bărbați, în vreme ce doar 39% dintre cei care declară că ar vota AUR sunt de sex feminin.

Totodată, potrivit sondajului Avangarde, 36% sunt în segmentul de vârstă 18 – 30 de ani ani, 30% în segmentul 31- 50 de ani, 20% au între 51 și 65 de ani și doar 14% au peste 65 de ani.

Ale detalii despre votanții AUR:

62% au liceu sau postliceală, 30% studii sub liceu și doar 8% declară că au studii superioare.

40% sunt angajați, 32% fără ocupație, 14% antreprenori, oameni de faceri sau patroni și doar 13% pensionari.

25 la sută dintre votanți sunt din Moldova, 45% din Muntenia, Dobrogea, Oltenia și 30% din regiunea Transilvania/ Banat.

48% dintre cei care declară că votează AUR provin din mediul rural, 52% din mediul urban.

Amintim că, potrivit sondajului Avangarde pe luna ianuarie, social-democrații sunt creditați cu 35% în intenția de vot, față de 39% în luna decembrie. AUR are o cotă electorală de 18% , PNL de 16% și USR de 12%.

Comparativ cu sondajul realizat în luna decembrie, PSD pierde 4 puncte procentuale, PNL -2 puncte, AUR crește cu două procente și USR urcă tot cu două, de la 10 % la 12%.

Date despre sondaj:

 

2 comentarii la “SONDAJ Cine sunt votanții AUR: doar 8% declară că au studii superioare, majoritatea provin din mediul urban, 40% sunt angajați și 32% fără ocupație

  1. Ce relevanta are existenta/inexistenta studiilor superioare si ocupatia?..in mintea bolnava a celor care au conceput chestionarul si au concluzionat sta un singur gand: sa controleze rezultatul in scopul denigrarii participantilor!..sa „demonstreze” „superioritatea” celor care nu agreaza AUR!..niste nazisti !…probabil ca celelalte procente , despre care nu se face vorbire in concluziile „studiului” sunt „educati” deoarece voteaza cu…pnl…psd!!..🤣🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *