Skip to content
Societate

SONDAJ Creșterea prețurilor, cea mai mare problemă pentru români. Aproape 80% cred că România se va confrunta în acest an cu o criză economică

politicscam.ro

Un sondaj Avangarde, realizat în perioada 11-16 aprilie 2022, evidențiază faptul că românii sunt îngrijorați cu privire la viitorul lor, astfel că 77% dintre cei intervievați consideră că România se va confrunta în acest an cu o criză economică.

Întrebați despre cauzele unei crize economice, 28% dintre intervievați identifică războiul drept cauză principală pentru declanșarea unei eventuale crize economice, 23% creșterea prețurilor la energie, 21% efectele pandemiei și doar 11% asociază o eventuală criză cu calitatea guvernării.

Totodată, întrebați care este cea mai mare problemă economică, 78% au răspuns „creșterea prețurilor ”, 8% se tem de creșterea ratelor bancare și doar 5% de șomaj.

Sondajul a fost realizat de Avangarde în perioada 11 – 16 aprilie, la comanda G4media, prin metoda interviului telefonic, pe un eșantion de 850 de subiecți, având o marjă de eroare de 3,2%.

Puteți vedea AICI sondajul integral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *